L’ACEB promou la contractació entre les empreses del Berguedà

15 empreses s’han beneficiat d’ajuts a la contractació per un import total de 110.000 euros de la Generalitat de Catalunya

15 empreses s’han beneficiat d’ajuts a la contractació per un import total de 110.000 euros de la Generalitat de Catalunya

L’Associació d’empresaris del Berguedà ha participat, aquest 2017, en la inserció al mercat de treball de 120 persones en situació d’atur, amb altres associacions empresarials de Catalunya i sota el paraigües de la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya, FEPIME.  

Al Berguedà, una vintena d’empreses han contractat 25 treballadors/es a través del programa Fem Ocupació per Joves i el 30 PLUS, per a persones a l’atur sense formació especialitzada d’entre 16 i 29 anys, i 30 i 45 anys, respectivament. Les contractacions s’han fet per un període mínim de 6 o 9 mesos,en funció del programa. Ara bé, també s’han fet contractes indefinits.  En total, les empreses del Berguedà han rebut un ajut de 110.000 euros.

De manera simultània, els treballadors/es han rebut formació ajustada al lloc de treball, consensuada entre l’empresa i la tècnica de recursos humans de l’ACEB. En molts dels casos, la formació s’ha realitzat a la mateixa empresa. És el cas de Serradora Boix. La responsable de recursos humans d’aquesta empresa, Mar Jiménez, comenta: “És important que la persona pugui formar-se a les instal·lacions on desenvolupa el seu treball, que és on hi ha la maquinària i programari específic. Això fa que la formació sigui molt més efectiva i professionalitzadora”.

Aquest és el tercer any consecutiu que l’ACEB participa al Fem Ocupació per Joves i el primer any del 30 PLUS, tots dos subvencionats pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a través del Servei d’Ocupació de Catalunya. Tot i que en aquests moments s’ha acabat el termini per contractar persones amb aquests ajuts, l’ACEB hi tornarà a participar el 2018.