La comissió de treball ACEBsuma neix amb l'objectiu de posar en valor i donar visibilitat a la dona en el món empresarial i econòmic.

 

Objectius:   

 • Visibilitzar la dona en el món empresarial
 • Volem promoure la creació d’una xarxa de relacions o networking entre les empresàries i directives de la comarca del Berguedà que permeti que ens prestem ajuda mútua a nivell d’informació, contactes, relacions comercials, suport o simplement intercanvi d’experiències i/o opinions.
 • Volem crear un espai on fomentar les trobades entre emprenedores per poder fer intercanvi d'idees, propostes i experiències per cadascun dels nous projectes empresarials i donar suport a les noves emprenedores, dones que vulguin iniciar un projecte empresarial
 • Eliminar els estereotips de les dones i homes empresaris

Per tal de donar visibilitat a la dona en el món de l’empresa, al llarg de l’any, la comissió organitzarà diverses accions, ja sigui a través de tallers, ponències o jornades de networking, amb la voluntat d'oferir un espai per interactuar i ampliar la xarxa de contactes professionals. En cada jornada intentarem convidar persones referents i rellevants de cada àmbit temàtic i fomentar l'intercanvi entre les dones que hi participin. 

Les integrants d’ACEBsuma són:

 

Projectes:

 • DONES AMB TALENT

  El mes de març vam iniciar el projecte Dones amb Talent basat en realitzar visites a empreses i negocis de la comarca gestionades o liderades per dones

 

 • SUMEM AMB TU

  Projecte per visibilitzar el dia a dia de les empresàries, autònomes i directives de la comarca del Berguedà durant el confinament

 

 • FORMACIÓ - WEBINARS

 • Taller gratuït online No et Rendeixis amb Joan Amorós - 26 d'abril de 2020

El 29 d’abril s’havia organitzat a l’Estany Clar una sessió de coaching empresarial enfocada a l'empoderament i coneixement mutu a càrrec del psicòleg i coach Joan Amorós. Donades les circumstàncies i atesa la situació de força major generada per la crisi sanitària de la COVID-19, aquesta sessió de coaching empresarial va quedar ajornada i es va buscar una alternativa perquè es pogués realitzar online. Així doncs, la sessió de coaching presencial es va transformar en un taller online gratuït per treballar l’empoderament empresarial i la gestió de les emocions, en el qual hi vam participar més d’una cinquantena d’empresàries, directives i autònomes del Berguedà.

Ariadna Herrada i Anna Ribas, sòcies i consultores de la Càpsula Solucions van oferir el workshop online “Com afrontar el teletreball i no morir en l’intent”, organitzat per ACEBsuma, la comissió de dones empresàries i directives del Berguedà que forma part de l’Associació comarcal d’empresaris del Berguedà (ACEB), per resoldre tots aquests dubtes i donar alguns consells i recomanacions.  

La comissió ACEBsuma ha reunit a una trentena d’empreses en un taller online amb l'objectiu d'analitzar les claus que ens permeten liderar en un context empresarial en contínua evolució. En l'actual context de crisi provocat per la COVID-19, les empreses han d’afrontar un futur ple d'incertesa i ambigüitat. Durant aquest període marcat per la pandèmia s’està fent palesa de la necessitat d’accelerar la digitalització en el sector empresarial per a continuar sent competitius o, fins i tot, sobreviure. En aquest sentit, la capacitat de resposta de les organitzacions marca la diferència.

 

 • ESCOLA I EMPRESA  

Cicle de xerrades per mostrar i acostar el món empresarial a les escoles. Desmitificar la imatge de l’empresari/ària com una persona amb estereotips molt marcats i cada vegada més obsolets. Donar una visió de l’empresa més propera, útil, atractiva i dinàmica i per últim mostrar les principals habilitats d’un empresari/ària. Aquestes ponències estan dirigides exclusivament a nens i nenes de 5è i 6è de primària en una fase inicial que pot ampliar-se a secundària més endavant. Centrat, alhora en escoles de la comarca del Berguedà i dirigides principalment per dones empresàries també de la comarca.

 

Recordem a totes i a tots que aquesta comissió té les portes obertes a tothom que hi vulgui formar. Quantes més siguem més força i visibilitat tindrem.

Segueix-nos a les xarxes socials! @acebsuma