Ajuts de la Generalitat de Catalunya enfront la Covid-19

Ajuts extraordinaris a les petites empreses, microempreses i cooperatives per mantenir els llocs de treball en situació d'ERTO

La Generalitat de Catalunya ha anunciat que el proper divendres 19 de febrer de 2021 s’obrirà el termini d’inscripció per a la reedició dels Ajuts per a persones treballadores autònomes.

Així mateix, estan vigents els següents ajuts per a pal·liar la crisi generada per la Covid-19:

Ajuts per a treballadors:

•   Ajut extraordinari per a persones afectades per un ERTO i persones amb contracte fix discontinu: El termini d’inscripció comença el 15 de febrer de 2021.

•    Atur per a artistes: Prestació durant 6 mesos d’aproximadament 776€ per al artistes donats d’alta al Règim General d’Artistes en espectacles públics.

•    Adaptació de jornada per cures (Pla Mecuida): Les persones que han de tenir cura d’un familiar poden adaptar i/o reduir la seva jornada laboral.


Ajuts per a empreses i autònoms:

•    Mesures econòmiques i socials: Tots els ajuts destinats a les empreses i els autònoms organitzats per sectors.

•    Ajuts extraordinaris a les petites empreses, microempreses i cooperatives per mantenir els llocs de treball en situació d’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO):

Termini de sol·licitud: del 15 al 22 de febrer del 2021 a les 12h (migdia).

L'import màxim destinat a la concessió d'aquests ajuts és de 208.000.000,00 €.

Delegació de competències del conseller d'Empresa i Coneixement en la Direcció del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya.

Per a empreses de fins a 50 treballadors.

Ajut de 2.000 euros per treballador en situació d’ERTO actiu, a data 31 de gener de 2021, amb un màxim de 30.000 euros per beneficiari.


Així mateix adjuntem tres enllaços referents als Ajuts extraordinaris a les petites empreses, microempreses i cooperatives per mantenir els llocs de treball en situació d’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO):

•    Informació detallada:

https://canalempresa.gencat.cat/ca/01_que_voleu_fer/mesuresempresesiautonoms/mesures-economiques-i-socials-per-a-empreses-i-autonoms/ajuts-i-prestacions-per-empreses-i-autonoms/ajuts-autonoms-empreses-erto/ajuts-suport-manteniment-llocs-erto/index.html

•    Convocatòria:

https://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=893337&language=ca_ES

•    Accés al tràmit (únicament electrònic):

https://canalempresa.gencat.cat/ca/integraciodepartamentaltramit/tramit/PerTemes/Ajuts-extraordinaris-de-suport-als-afectats-de-la-COVID-19-i-per-al-manteniment-de-llocs-de-treball-en-ERTO-de-les-petites-empreses-microempreses-i-cooperatives?category=72fbd1ca-a82c-11e3-a972-000c29052e2c


Altres ajuts:

•    Fons europeus: Oportunitats de finançament i altres mesures en front a la Covid-19.

A continuació, els deixem un enllaç al conjunt d’ajuts que ofereix la Generalitat de Catalunya enfront de la Covid-19:

http://web.gencat.cat/ca/activem/ajuts-per-palliar-la-crisi/