La Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme es reuneix a Berga

Els representants del gremi d’arreu de Catalunya celebren la seva assemblea a la capital berguedana per tractar els temes d’actualitat del sector

La Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT) ha escollit Berga per realitzar una de les seves trobades periòdiques. Aquest dilluns, 24 de gener, la capital del Berguedà ha estat l’escenari d’una de les reunions dels representants del gremi d’arreu de Catalunya que formen part de la FIHRT. La Federació té l’objectiu de representar el col·lectiu i les entitats del sector que en formen part, entre elles, l’Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà.

Al voltant d’una vintena de representants de l’hostaleria, la restauració i el turisme català s’han trobat a Berga amb l’objectiu de celebrar-hi l’assemblea d’aquest mes de gener. Hi han assistit gerents i presidents d’associacions del sector de les terres de l’Ebre, el Penedès, les terres de Lleida, el Penedès o el Garraf, entre d’altres. Durant la reunió s’han tractat temes d’actualitat del sector com per exemple la situació actual de l’hostaleria, la restauració i el turisme pel que fa a les restriccions marcades per la Covid-19 o les noves obligacions del sector en aspectes tècnics i legals.

El dia, però, ha començat a Berga amb una passejada per la ciutat a través de la qual els representants del sector turístic i de la restauració han conegut el seu passat. També han visitat l’exposició de la imatgeria de la Patum del convent de Sant Francesc. La visita ha anat a càrrec de l’historiador local Toni Gol.

Posteriorment s’han trobat al restaurant La Cabana en un dinar-reunió amb la presència del regidor de Turisme de l’Ajuntament de Berga, Andreu Comas; del president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, Lluís Vall; i del president de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà, Josep Maria Serarols amb qui Hostaleria i Turisme del Berguedà hi té un conveni de col·laboració. A banda dels representants de diverses associacions del territori, han assistit a la trobada el gerent de la FIHRT, Daniel Brasé i el president d’Hostaleria i Turisme del Berguedà, Jordi Badia.