L’ACEB alça la veu per posar el Berguedà al mapa d’una vegada Destacats

El president de la patronal Josep Maria Serarols i una representació de la junta es reuneixen amb la consellera de la Presidència Laura Vilagrà per tractar els temes de la carpeta econòmica i de reactivació del Berguedà

El president de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà, Josep Maria Serarols, i una representació de la junta formada per Xavier Gual, Maria Costa, Albert Vilardaga i Josep Gonzàlez s’han reunit aquest dijous, a petició de la patronal berguedana, amb la consellera de la Presidència Laura Vilagrà per tractar la carpeta de temes econòmics i de reactivació del Berguedà. A la trobada també hi ha assistit la delegada del govern a la Catalunya Central, Rosa Vestit; la Directora dels Serveis Territorials d’Empresa de la Catalunya Central, Teresa Clotet; i el responsable de presidència a la Catalunya Central, Ferran Martínez.

Durant la reunió amb la consellera Vilagrà s’ha fet un repàs de les principals demandes que la patronal porta temps reivindicant amb l’objectiu que el Berguedà sigui una comarca millor posicionada a nivell econòmic. Més enllà de les qüestions estratègiques (recollides en el document #VisióACEB elaborat per l’entitat fa més d’un any i presentat a totes les administracions), els representants de la patronal han tornat a insistir en algunes de les accions concretes que el Govern ha d’impulsar:

  • Posicionar el Polígon d’Olvan com una prioritat a l’agenda del Govern de Catalunya.
  • La necessitat de la millora de les infraestructures de la comarca, confiant que les obres de la variant de Sagàs comencin en la data anunciada (finals del 2.023), una proposta adequada a les necessitats de la comarca pel tram de la C-16 de Berga al Túnel del Cadí i sense oblidar altres millores en les connexions per carretera entre Berga, Solsona i Ripoll.
  • La importància de promoure una estació de tren per a passatgers “Sallent-Berguedà” a la zona de les mines sallentines per facilitar les connexions de la comarca amb l’àrea metropolitana i la mobilitat ferroviària.

La patronal també ha posat al damunt de la taula Firhàbitat, que després de la primera edició, s’ha situat com una fira capdavantera en l’àmbit de la bioconstrucció i l’eficiència energètica amb activitats, formació i divulgació durant tot l’any més enllà dels dies de la mostra. Ens cal el suport del Govern per consolidar aquesta fira de gran transcendència pel sector, pel Berguedà i pionera a Catalunya.

En el decurs de la reunió, els membres de la junta de l’ACEB han expressat i lamentat la falta d’empatia del Govern de Catalunya cap a la comarca del Berguedà en quant a inversions tal i com s’ha constatat en el darrer pressupost de la Generalitat.

L’ACEB ha estat el primer col·lectiu del Berguedà que s’ha reunit amb la consellera després de l’anunci de la consulta pels Jocs Olímpics en la que no es comptarà amb el vot dels berguedans. Els representants dels empresaris han expressat formalment a la consellera el disgust en ser exclosos de la consulta dels Jocs d’Hivern del Pirineu. A més a més, també han incidit en el fet que caldria conèixer el projecte olímpic amb el màxim detall per poder-lo valorar.