L’ACEB i els propietaris del polígon consensuen amb l’Ajuntament de Berga el projecte de millora del Polígon de la Valldan

  • El consistori ultima la redacció per optar a la subvenció del Programa Sectorial de Millora de Polígons Industrials 2025-28 de la Diputació de Barcelona

 

Prop d’una trentena de representants d’una quinzena d’empreses del l’Associació de Propietaris del Polígon de la Valldan i de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà s’han trobat aquesta setmana amb el regidor de Polígon Industrial Moisès Masanas i tècnics municipals per conèixer i consensuar els detalls del projecte per optar a la subvenció del Programa Sectorial de Millora de Polígons Industrials 2025-28. A la trobada també hi ha estat present el president de l’ACEB, Josep Maria Serarols i membres de la junta de l’Associació de Propietaris del Polígon de la Valldan

Després de la subvenció rebuda 962.148,46 euros (per executar un projecte de 1.146.452,09  euros) per la Diputació de Barcelona en el programa de millora de polígons l’any 2018, l’Ajuntament de Berga ha treballat per presentar-se a una nova convocatòria amb l’objectiu de continuar les actuacions iniciades per realitzar millores en l’àmbit de la mobilitat, la sostenibilitat, la seguretat, les telecomunicacions i la promoció. El projecte tindrà una petita aportació econòmica per la part privada, totalment indispensable pel presentar la sol·licitud.

Aquesta setmana els representants municipals han donat a conèixer els detalls del projecte que segueix la filosofia de l’anterior per la modernització i renovació del polígon. Moisès Masanas, regidor de Polígon Industrial, ha destacat la importància d'aquesta inversió per "impulsar la competitivitat del polígon i de les seves empreses, en la línia de la feina ja feta en la darrera actuació”.

Algunes de les actuacions més destacades són:

Mobilitat: S'actuarà amb millores del paviment, es reurbanitzaran carrers, s'ampliarà l'aparcament i s'optimitzarà la senyalització vial per millorar la fluïdesa del trànsit i la seguretat dels conductors. També es preveu la renovació del clavegueram eliminant el fibrociment.

Sostenibilitat: S'instal·larà una pèrgola fotovoltaica per generar energia neta i s'optimitzarà l'enllumenat públic per reduir el consum energètic.

Seguretat: S'instal·laran càmeres de vigilància en punts estratègics del polígon i els seus accessos per garantir la seguretat de les persones i les instal·lacions.

Es preveu que el pressupost total del projecte rondi aproximadament els 2 milions d’euros i que el 75% es pugui executar gràcies a la subvenció d’aquest programa de millora de la Diputació de Barcelona.

El consistori contempla que les obres puguin iniciar-se a mitjans del 2026 i tinguin una durada d’un any tot i que les accions de promoció s’allargaran fins el 2030.

Els representants empresarials presents van poder resoldre els seus dubtes amb el regidor de l’àrea de Polígon Industrial i amb els tècnics municipals.

En nom de la junta de l’Associació de Popietaris del Polígon de la Valldan, van agrair al regidor la seva presència per donar a conèixer el projecte, així com també la seva tasca al capdavant de la regidoria i la facilitat d’establir contacte amb els temes relacionats amb el polígon.