L’ACEB Suma s’endinsa al passat industrial del Museu del Ciment de Castellar de n’Hug en el seu acte anual

Un curtmetratge sobre el paper de la dona en el món empresarial, el descobriment de l’espai i la trobada networking centraran la vetllada el proper 28 de setembre

L’ACEB Suma s’endinsarà al passat industrial del Museu del Ciment de Castellar de n’Hug en l’acte anual d’enguany. La comissió de dones empresàries i directives de l’ACEB continua acostant el lideratge en femení a tots els racons de la comarca. Per això, cada any organitza l'acte anual, obert al públic general, en un espai i municipi diferent del Berguedà. Enguany se celebra el cinquè aniversari de l’ACEB Suma i l’escenari escollit és el Museu del Ciment Asland de Castellar de n’Hug, un dels conjunts fabrils més increïbles de la industrialització catalana, emmarcat en un entorn natural singular. La data, el proper dijous 28 de setembre a 3/4 de 7 de la tarda.

L’ACEB Suma convidarà als assistents a descobrir la importància del passat industrial de la comarca, i concretament també, de conèixer l’evolució del paper de la dona en el món laboral i empresarial. Els presents podran descobrir tots els racons de l’antiga fàbrica cimentera a través de l’audiovisual que explica la seva història, i també amb la visita a l’equipament. Els espais fabrils seran l’escenari de la jornada que, a banda dels parlaments i de l’explicació de la memòria anual d’activitats de la comissió, comptarà amb la projecció d’un audiovisual sobre la importància del paper de la dona en el món empresarial.

A més, la vetllada comptarà amb un sopar-networdking, un espai de trobada entre els assistents amb música en directe.

L’acte és gratuït i obert a tothom però cal inscripció prèvia a través de l’enllaç https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScZ9Q_9cRY6zUsSH7t74pbPCAtUjGQ5-7fUoJkCM2GJFTus4w/viewform

L’organització posa a disposició dels assistents un autobús gratuït per facilitar en transport.

Marta Prat, membre de la comissió ACEB Suma, ha recordat que l’objectiu és tenir presència arreu del Berguedà i continuar donant visibilitat a les dones empresàries i directives amb un acte que ja està consolidat. Aquest 2023 se celebra el cinquè aniversari del col·lectiu amb diversos projectes en marxa: les visites i tallers a les escoles i instituts, les entrevistes a empresàries del territori i l’Escola Emprèn+.

L'acte compta amb la col·laboració del Museu del Ciment Asland de Castellar de n'Hug i el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, de l'Ajuntament de Castellar de n'Hug, de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, del Departament d'Empresa de la Generalitat i Catalunya Emprèn  i de l'Institut Català de les Dones.