Bona acollida de la jornada empresarial França al Berguedà

Conèixer el mercat francès i conectar empreses de banda i banda del Pirineus era l'objectiu de la jornada

Dues cultures empresarials properes separades per una orografia complexa i la manca de millors infraestructures. Per vèncer-ho cal fer llaços, vincles a banda i banda dels Pirineus, establir punts de referència empresarial que facin de pont entre les empreses d'una banda i l'altra per propiciar la col·laboració empresarial. Aquest era la missió de PIRINEU GLOBAL i dels col·laboradors que han fet possible la jornada.

"França al Berguedà" començava amb la intervenció de l'advocat Pierre Becque parlant del que calia que les empreses tinguessin en compte a l'hora de vendre els seus productes a França des del punt de vista de la fiscalitat i normativa. Seguidament el representant de la casa de la Generalitat a Perpinyà Josep Puigbert ha explicat la situació administrativa i el canvi territorial al Sud de França, que s'emmarca en la reforma territorial francesa on diverses regions s'han unit, passant de les 22 a 13 actuals. Al Sud de França i partir del gener del 2016, les regions Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus s'uniran i Tolosa en serà la capital administrativa. Aquest canvi és important ja que se situarà en la 4a regió de França amb major potencial econòmic.

Toni Massanés de la Fundació Alícia també ha estat un dels conferenciants de la jornada, parlant de les properes tendències del sector de l'alimentació a Catalunya.

Finalment per acabar, el delegat territorial de Catalunya Central Juli Gendrau ha fet una explicació de les obres que s'han dut a terme a la C16/E9, un eix estratègic per al sector empresarial.

A continuació es poden consultar les presentacions de la jornada:

Josep Puigbert: "El sud de França i el nou canvi organitzatiu"
Toni Massanés: "Noves tendències alimentàries i oportunitats per al sector empresarial"

Les imatges de la jornada: