L’ACEB trasllada al president de Foment inquietuds i propostes per impulsar la comarca del Berguedà Destacats

Foment del Treball ha assegurat que col·laborarà amb l’ACEB per dissenyar una estratègia conjunta i influenciar a les administracions catalanes

El president de Foment del Treball Nacional, Josep Sánchez Llibre, ha estat aquest dimecres a Berga, on s’ha reunit amb els representants de l’empresariat berguedà, a la seu de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà.

 La trobada ha servit perquè els empresaris del Berguedà traslladessin a la patronal les principals inquietuds i reptes de futur de la comarca tot analitzant la situació actual del Berguedà.

El president de Foment del Treball ha manifestat que des de la patronal es busca la màxima complicitat perquè l’ACEB pugui agafar totes les sinergies positives que l’hi pot donar Foment. Al mateix temps des de Foment, ha assegurat, s’intentarà fer costat a l’ACEB per recuperar pols econòmic del Berguedà.

De fet, Josep Sánchez Llibre s'ha compromès amb el president de l'ACEB, Josep M. Serarols, a fer-los costat en les reivindicacions de l’entitat Berguedana. "Nosaltres els ajudarem en tots aquells temes que siguin importants, fent servir la nostra influència davant de les administracions catalanes per intentar que la indústria tingui un pes específic important per aquesta comarca i per Catalunya en el segle XXI.

En aquest sentit, també ha destacat que la fibra òptica està arribant al Berguedà i de  ben segur “serà un element innovador molt important perquè aquesta comarca no sigui exclusivament de pas”. Cal aprofitar uns terrenys industrials com els que té el Consorci del Polígon Rocarodona-Olvan, “per tal que esdevinguin un aspecte específic important en el desenvolupament econòmic i industrial de la comarca”. 

El President de l’ACEB, Josep M. Serarols, s’ha mostrat molt satisfet amb la reunió ja que es tracta de la primera vegada que el president de Foment visita la comarca del Berguedà: “Estem molt contents de poder compartir les inquietuds del territori i poder convertir a Foment en un aliat”, ha manifestat.

La trobada ha continuat amb un dinar de treball en la qual se li han exposat altres reivindicacions del teixit empresarial berguedà centrades en tres eixos a impulsar: Infraestructures, economia i societat, i telecomunicacions.