L'Ajuntament de Puig-reig preveu destinar 200.000 euros als ajuts extraordinaris per a famílies i autònoms

El ple de l’Ajuntament de Puig-reig ha aprovat aquesta setmana les bases reguladores per ajudar famílies, autònoms i petites empreses del municipi. L'objectiu  és destinar aquests ajuts extraordinaris a pal·liar els efectes de la crisi de la Covid-19 al municipi. El govern ha fet un anàlisis del pressupost municipal per reordenar-lo i destinar una partida extraordinària a ajuts per a la població. 

Segons fonts de l’Ajuntament de Puig-Reig, els autònoms són un dels col·lectius més afectats, però també cal tenir en compte a les famílies que s’han quedat sense feina perquè tenien un treball temporal o depenien d’una ETT.

Pel que fa a la línia d'ajuts per a empreses i comerços, s'hi podran acollir petits empresaris o autònoms que hagin vist afectats els seus ingressos i treballadors al càrrec; entre altres. Es valorarà si es tracta d’una activitat que ha hagut de tancar per ser considerada un servei no essencial. Cada beneficiari rebrà un màxim de 2.000 euros, ampliable a 2.500 euros si el consistori disposa de romanent.