Programa d’ajuts per a autònoms i microempreses “Ocupació + Transformació”

Nou programa d’ajuts ‘Ocupació + Transformació’, dirigit a persones treballadores autònomes, microempreses i cooperatives que tinguin entre 1 i 5 persones assalariades

Ocupació i transformació

 

 

El Departament d’Empresa i Treball ha obert un nou programa d’ajuts anomenat “Ocupació + Transformació”, dirigit a persones treballadores autònomes, microempreses i cooperatives amb l’objectiu d’oferir-los suport per al manteniment de l’ocupació i facilitar la seva digitalització o transició cap a l'economia verda.

El pressupost d’aquesta convocatòria, que està finançada amb fons MRR (REACT-EU), és de 38,5 milions d'euros. L’import de l’ajut és de 5.000 euros.

 

Les sol·licituds es poden realitzar del dia 6 de juliol a les 9 hores fins al dia 27 de juliol a les 15 hores, només a través d’un d’aquests dos canals: canalempresa.gencat.cat ó tramits.gencat.cat.

 

Poden sol·licitar l’ajut del programa “Ocupació + Transformació”:

  1. Les persones treballadores autònomes i les microempreses, sigui quina sigui la seva forma jurídica, incloses les comunitats de béns, les associacions i fundacions amb activitat econòmica, que tinguin entre 1 i 5 persones treballadores assalariades en el moment de sol·licitar l'ajut, que tinguin almenys un centre de treball a Catalunya i que el volum de negoci anual de l’any 2020 no sigui superior a 2 milions d'euros.
  2. Les cooperatives i les societats laborals que tinguin fins a 5 socis treballadors en el moment de sol·licitar l'ajut, que tinguin almenys un centre de treball a Catalunya i que el volum de negoci anual de l’any 2020 no sigui superior a 2 milions d’euros. En el cas de les cooperatives, han d'haver optat per la modalitat d'assimilats a persones treballadores per compte d'altri, als efectes de la Seguretat Social.
  3. En tots els casos, la data d’inici de l’activitat ha de ser anterior o igual a l’1 de desembre de 2020.

 

Les entitats beneficiàries de l’ajut es comprometen a:

  1. El manteniment de l'ocupació de totes les persones treballadores assalariades en el centre o centres de treball ubicat/s a Catalunya durant un període mínim de sis mesos des del moment en què sol·licita l'ajut.
  2. En el cas de les cooperatives o societats laborals, han de mantenir durant el mateix termini totes les persones sòcies treballadores que estiguin en alta en el centre o centres de treball ubicat/s a Catalunya a comptar des del dia en què sol·liciten l'ajut.
  3. La persona física o jurídica beneficiària ha de dur a terme una actuació que contribueixi a la transició de la seva activitat cap a una economia verda o que contribueixi a la seva transformació digital, en funció de la línia d’ajut sol·licitada, que s’haurà de realitzar en el termini de 6 mesos a comptar des de l’endemà de la notificació de l’atorgament de l’ajut.

 

L’acció de suport per iniciar la transformació cap a l’economia verda o la transformació digital consistirà en la participació en formacions finançades amb fons públics, formació bonificada o programada per les empreses, o formació privada. El sumatori de l’acció o accions formatives a fer ha de tenir una durada mínima de 10 hores.

 

Podeu accedir al tràmit en aquest enllaç.

https://treball.gencat.cat/ca/detalls/noticia/Programa-dajuts-per-a-autonoms-i-microempreses-Ocupacio-Transformacio