Josep Maria Serarols: “Hem situat l’ACEB en una posició de lideratge i interlocució imprescindible a la comarca, som el centre del debat estratègic”

El president de l’ACEB demana a les administracions públiques un lideratge fort i de la mà de les patronals i empreses del Berguedà

L’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà ha realitzat el primer acte públic del curs i també el primer acte institucional –a banda de la Fira de la Bioconstrucció i l’Eficiència Energètica de Catalunya- en temps de pandèmia. El president de l’ACEB, Josep Maria Serarols, va aprofitar la trobada de l’ACEB Suma, celebrat el passat dijous 23 de setembre al Museu de la Colònia Vidal amb més de 120 assistents, per fer una radiografia de la tasca realitzada per la patronal berguedana en els darrers mesos i per llançar un missatge clar: “l’aliança públicoprivada és el camí per a definir el futur econòmic de la comarca.”

Serarols assegura que des del teixit empresarial “s’estan fent els deures, i un bon pas endavant, malgrat la complexitat del moment econòmic”. És per això, que en aquest sentit, des de la patronal berguedana es reivindica “un lideratge públic fort, desacomplexadament compromès amb la reactivació econòmica”.  El president de l’ACEB creu que “com a territori competim en inferioritat de condicions, davant importants lideratges públics, siguin capitalins o siguin comarcals, que han fet els deures i avancen amb full de ruta consensuat. No podem defallir, hem d’anar a totes i hem de sumar”.

El president de l’ACEB va aprofitar l’acte de l’ACEB Suma per fer un balanç de la feina feta per l’actual junta de la patronal en els darrers dos anys, marcats forçadament per la pandèmia i una crisi econòmica important pel teixit econòmic i social del país i també del Berguedà. “Hem situat l’ACEB en una posició de lideratge i interlocució imprescindible a la comarca, som el centre del debat estratègic”, afirma contundent Serarols. Ho demostren els fets: l’ACEB ha aglutinat gairebé la totalitat del teixit associatiu en l’àmbit econòmic de la comarca i s’han generat sinèrgies des del respecte de les seves singularitats, així com s’ha impulsat la cooperació supracomarcal en la línia de l’estratègia d’integració efectiva a la Catalunya Central (amb la Cambra de Comerç de Manresa, Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central, Fòrum Catalunya Central, i altres vincles en curs de perfeccionar).

Durant aquest dos anys, Serarols recorda que s’ha parlat “amb tothom amb qui calgués parlar” i “hem acompanyat a les empreses davant dels ens públics i els ens públics davant de les empreses” amb la voluntat que aquestes s’expressin i a la vegada tots plegats, explicar les necessitats del sector empresarial “arreu on hem pogut arribar i sense intermediaris”.

Serarols ha volgut valorar molt positivament la tasca realitzada per la junta directiva, les tècniques i col·laboradors i les diverses comissions que s’han generat en aquests mesos de feina. Un dels projectes cabdals ha estat la “Visió de l’ACEB per a la reactivació econòmica del Berguedà”, amb la voluntat d’implicar l’assoliment del consens polític per a fer definitivament possible implementar un pla estratègic per l’impuls econòmic de la comarca. “Ho hem fet, fins i tot, depassant (de manera no volguda) el nostre paper com a patronal, però les circumstàncies són les que són”, ha afirmat Serarols.

Un altre dels projectes destacats ha estat el de FIRHÀBITAT, la creació de la Fira de la Bioconstrucció i de l’eficiència energètica de Catalunya. “Un projecte que va més enllà d’una fira amb el convenciment de la necessitat de posicionar el Berguedà en els sectors econòmics emergents de major recorregut”.

Per a Serarols, la tasca de l’ACEB no defalleix i continuarà amb el ritme assolit fins el moment per “humilment, aportar per a desvetllar el que fa anys que està a dormit o amagat sota muntanyes d’excuses”.