L’ACEB tanca el cicle Socialment Compromesos amb una seixantena de participants

La patronal i Fundació “la Caixa” clouen els webinars per acostar al món empresarial la vessant social per créixer i millorar

Una seixantena de persones han participat aquest mes de novembre al cicle de webinars Socialment Compromesos, organitzat per l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà, i amb la col·laboració de Fundació “la Caixa” i CaixaBank, per donar a conèixer al món empresarial les possibilitats del compromís social, els seus beneficis i les ajudes existents.

El cicle de webinars ha volgut millorar les possibilitats d’ocupació dels col·lectius més vulnerables, de les persones en risc d’exclusió social, de les persones amb diversitat funcional i dels joves d’entre 16 i 29 anys, així com promoure accions empresarials alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) amb quatre sessions que s’han desenvolupat on-line durant quatre dimarts d’aquest mes de novembre.

Concretament, tres de les sessions s’han destinat a promoure les accions de contractació de persones en situació de vulnerabilitat per accedir al món laboral. Les sessions Feina, salut mental i persones amb diversitat funcional; Beneficis per a la contractació, oportunitats per a tothom; i Contractació per a totes les edats van comptar amb professionals de diverses entitats, administracions i organismes que treballen per la integració laboral a l’empresa de persones amb dificultats per a fer-ho, amb l’únic objectiu d’evitar l’exclusió social i a la vegada, oferir beneficis i un valor social a les marques empresarials que s’acullen a aquest tipus de programes. A més, s’ha programat una sessió destinada a parlar de la sostenibilitat mediambiental per a les empreses.

 Contractació de persones en situació de vulnerabilitat

 Van ser protagonistes de les tres sessions per a la contractació de persones en situació de vulnerabilitat professionals que treballen en aquest àmbit amb l’objectiu d’explicar als empresaris participants al cicle de webinars les ajudes i programes que existeixen actualment, així com les avantatges que suposa ser socialment responsables a nivell empresarial. A la sessió Feina, salut mental i persones amb diversitat funcional van ser-hi presents Francesc Ventura, del programa Incorpora de la Fundació “la Caixa”; Carme Obradors, coordinadora de l’Ocupa’t al Berguedà; Ester Comellas, Gerent Fundació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà; i Sandra Esteban, Preparadora Laboral del Servei d’Inserció de la Fundació. Tots ells van explicar els programes que impulsen des de les seves entitats i organismes amb la particularitat que integren un procés d’acompanyament tant per a l’empresari que s’hi acull com per a les persones que entren al món laboral.

 A la sessió Beneficis per a la contractació, oportunitats per a tothom, Àlex Llovet, Cap de l’Àrea de Serveis a l'Empresa del SOC, va explicar quines són les noves convocatòries previstes de publicar i la seva faceta d'integració i compromís social; per altra banda, per part del  Consell Comarcal del Berguedà, es va detallar els programes per a la contractació de menors de 30 anys; mentre que Carles Bertan i Eva Giner de CCOO, van informar sobre la contractació de treballadors estrangers i l’arrelament social i laboral que realitzen a través del programa CITE.

El webinar Contractació per a totes les edats va comptar amb la participació de Manuel Rosillo i Iris Molina de Foment de Treball Nacional, que van parlar dels beneficis dels processos d’acreditació de competències; del Consell Comarcal del Berguedà que va detallar com acreditar-se al Berguedà; i de Marta Cañellas, del servei de Polítiques Actives d’Ocupació del SOC, que va explicar els ajuts per a la contractació de persones majors de 45 anys.

Responsabilitat amb el medi ambient

A més, una de les sessions s’ha destinat a la responsabilitat social en l’àmbit del medi ambient, amb l’objectiu d’acostar al món empresarial els programes que treballen per la sostenibilitat ambiental. Concretament hi van ser presents Anna Garrós i Sònia Llamas, de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, per explicar com valorar l’índex d’economia circular entre les empreses; Virginia Ferrer, del servei de Qualificació Ambiental de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic; i Míriam González, de l’Agència de Residus de Catalunya de la Generalitat.

L’objectiu d’aquestes sessions ha estat crear un espai de coneixement, debat i reflexió cap a la transformació social i a la vegada, donar visibilitat a una realitat social, agreujada darrerament per la situació sanitària i econòmica ocasionada per la pandèmia de la Covid-19.