Josep Maria Serarols: “El Berguedà es mereix poder tenir la mateixa oportunitat que Mont-roig” Destacats

L’ACEB participa al debat sobre despoblament i territori organitzat per Regió7

El president de l’ACEB, Josep Maria Serarols; el vicepresident, Xavier Gual; i l’empresària i membre de la junta, Maria Costa, han participat en una taula rodona durant la jornada organitzada per Regió7 “La Catalunya dels Pobles” on es va tractar el despoblament i la desigualtat que pateixen els territoris com el Berguedà, amb una gran quantitat de pobles petits. Al debat, moderat pel director de Regió7 Marc Marcè, hi va participar també l’alcalde de Saldes, Moisès Masanas i el secretari de Coordinació Territorial de la Generalitat, Xavier Fornells.

El president de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà, va advertir del perill de perdre la poca indústria que queda al Berguedà i va demanar que es creés sòl industrial. «Necessitem sòl per al creixement de les nostres indústries»· i perquè «el Berguedà es mereix poder tenir la mateixa oportunitat que Mont-roig», on el govern ha anunciat una forta inversió.

L’empresària Maria Costa va advertir que cal superar la pantalla de l’estat de diagnosis permanent. «Veiem que perdem població, però no treballem per retenir-la. Estem en la diagnosi permanent i el que necessitem és saltar aquest pas i mirar quines inversions fem per pujar la renda de la comarca», va afirmar.

L’acte va començar amb la intervenció de la historiadora Rosa Serra, i el va tancar l’alcalde de Berga, Ivan Sànchez. Finalment, el vicepresident de la Generalitat i conseller de Territori i Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, no va poder participar a les jornades i en el seu lloc va parlar el secretari del departament Xavier Fornells.

Consulteu l'article complert al Regió7