Empresàries i directives del Berguedà i del Gran Penedès comparteixen una jornada de treball

Durant la trobada de l’ACEB Suma i de Dones d’Empresa s’han traçat les primeres línies de treball conjunt entre els dos col·lectius

Les comissions d’empresàries i directives de la Federació Empresarial del Gran Penedès i de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà s’han trobat, aquest mes de juliol a Vilanova i la Geltrú, amb l’objectiu d’enfortir relacions i lligar accions futures per arribar a més emprenedores i empresàries dels dos territoris.

Les membres de Dones d’Empresa, de la FEGP i de l’ACEB Suma van compartir una jornada de treball per sumar experteses, crear sinèrgies i impulsar projectes conjunts. A més a més, es va fer una visita a l’Espai Far de Vilanova i la Geltrú.

Tal i com ha explicat la gerent de l’ACEB, Neus Piniella, durant la trobada es van traçar les primeres línies de treball conjunt. I és que la voluntat d’aquestes sessions és poder conèixer i compartir maneres de treballar amb comissions i entitats que tenen objectius comuns. En aquest cas, tant l’ACAEB Suma com Dones d’Empresa volen visibilitzar la dona en el món empresarial i crear una xarxa de relacions entre empresàries i directives a nivell comarcal però també en tot l’àmbit català.

 

L’ACEB Suma en dades

Al Berguedà, des de la seva creació el 2019, l’ACEB Suma treballa amb aquests objectius amb l’organització de diverses accions. Des del 2021 s’han publicat 24 entrevistes a empresàries i directives del Berguedà per donar més visibilitat i posar-les al mapa dins del món empresarial, encara massa masculinitzat. També s’han realitzat xerrades a les escoles dins del programa Escola, dona i empresa, per acostar el món empresarial als centres educatius. En total, durant el curs 2021-2022, s’han fet sessions a 9 escoles i s’ha arribat a 200 alumnes de cicle superior de primària. En l’àmbit de la formació, s’ha organitzat un taller de comunicació no violenta amb la presència de 23 participants, i a finals d’any, està prevista una nova sessió formativa.

A més a més, el proper 29 de setembre, tindrà lloc l’acte anual, en un espai emblemàtic de la comarca. Els detalls es donaran a conèixer properament.