La necessitat de posicionar el Berguedà i el bloqueig burocràtic de l’administració centren la trobada del teixit empresarial de la comarca amb Salvador Illa a l’ACEB

El primer secretari del PSC i cap de l’oposició de la Generalitat es reuneix a l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà per conèixer les necessitats del sector i demana als empresaris que continuïn “insistint” per reivindicar-se com a territori

   

El primer secretari del PSC i cap de l’oposició de la Generalitat de Catalunya, Salvador Illa, s’ha reunit aquest dissabte amb el teixit empresarial del Berguedà a les instal·lacions de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà en la seva visita a la comarca.

El president de l’ACEB, Josep Maria Serarols i una representació de la junta s’han trobat breument amb Salvador Illa abans de l’inici de la reunió amb una vintena d’empresaris de la comarca. En aquesta reunió prèvia, la patronal ha explicat al màxim representant socialista les accions realitzades per impulsar l’economia de la comarca, totes elles recollides a la Visió ACEB per al desenvolupament econòmic del Berguedà. Serarols ha destacat que l’objectiu de la patronal és posicionar industrialment el Berguedà per arrelar la població al territori i evitar la pèrdua de múscul i, a la vegada, de llocs de treball i població. El president de l’ACEB ha destacat la feina realitzada per disposar de més sòl industrial de gran format o el projecte que ja s’està treballant d’un APEU industrial a nivell comarcal. També s’ha fet referència a algunes de les infraestructures necessàries al Berguedà per ajudar també a aquest posicionament comarcal, com el desdoblament de la C-16.

Posteriorment, Salvador Illa, acompanyat del primer secretari del PSC al Berguedà, Abel Garcia i d’altres representants del partit a la Catalunya Central ha conversat amb una vintena d’empresaris i empresàries de la comarca. La necessitat de posicionar industrialment el Berguedà i el bloqueig burocràtic de les administracions en l’obtenció de llicències i d’altres tràmits ha centrat la trobada. Els empresaris s’han queixat de la dificultat de desenvolupar iniciatives per la lentitud de l’administració i de les complicacions que això suposa per tirar endavant les seves activitats. En aquest sentit, s’ha posat èmfasi en la necessitat de reivindicar la figura de l’empresari als entorns allunyats de les grans ciutats i de l’àrea metropolitana i que des del sector polític cal una discriminació positiva dels territoris més rurals per impulsar el sector empresarial per les dificultats afegides que suposa l’activitat empresarial a comarques com el Berguedà, menys competitives econòmicament i pel que fa a serveis.

Illa ha fet referència a la situació política extraordinària actual que viu el país, amb el trencament del govern d’ERC i Junts, la incertesa econòmica i social general no només de Catalunya, sinó a nivell internacional. El cap de l’oposició ha demanat als empresaris berguedans que continuïn “insistint i sent persistents, amb propostes el mes treballades possibles, anar en bloc i units com a territori per exigir la resolució dels temes pendents” i que des de la seva banda intentarà “donar suport a les iniciatives a les quals pugui incidir-hi, per exemple, a través de la proposta d’incloure partides als pressupostos. “Hi ha factors de fons que ens porten a dir que el Berguedà es recuperarà a nivell econòmic”, ha assegurat.