El polígon d’Olvan i el pla de reactivació de l’ACEB s’inclouen al Pacte Nacional d’Indústria

La patronal berguedana celebra que la feina feta durant els darrers mesos per situar el Berguedà al mapa es tingui en compte en l’agenda per al desenvolupament industrial nacional

   

La patronal berguedana veu el Pacte Nacional per a la Indústria 2022-2025, que s’ha aprovat aquesta tardor, com una oportunitat per transformar el model industrial, augmentar-ne el seu pes, avançar en el procés de digitalització, fer el model més sostenible i generar ocupació de qualitat. “Al Berguedà hem d’aprofitar aquest patró nacional pel desplegament industrial”, ha assegurat el president de l’ACEB, Josep Maria Serarols.

Aquest acord marc, que preveu una inversió de 3.270 milions per a la transformació del teixit industrial de Catalunya, a través de 152 actuacions té en compte el Berguedà i a la feina realitzada des de la patronal berguedana conjuntament amb el teixit econòmic i empresarial de la comarca en els darrers mesos. El Pacte Nacional d’Indústria ha inclòs el polígon d’Olvan com una de les deu zones industrials a desenvolupar a Catalunya en els propers anys. Aquest document marc també ha tingut en compte la Visió ACEB per al desenvolupament econòmic del Berguedà, el pla de reactivació confeccionat per la patronal durant els mesos de pandèmia que emmarca cap a on ha d’anar la comarca en l’àmbit socio-econòmic a curt i mig termini. “Des de l’ACEB ens conjuguem amb intensitat per posar el Berguedà al mapa empresarial i econòmic de Catalunya, una mancança històrica que volem revertir”, explica el president de l’ACEB.

El polígon d’Olvan i la reactivació econòmica de la comarca han estat els dos principals cavalls de batalla que la junta de l’ACEB ha treballat en l’actual mandat. “Ens satisfà que aquests temes es tinguin en consideració en l’agenda catalana pel desenvolupament industrial. L’ACEB, sempre en positiu i de manera resolutiva, ha intentat influir perquè el Berguedà assoleixi uns nivells de desenvolupament socio-econòmics que canviïn les possibilitats de la comarca a nivell estructural”, ha afegit Serarols.