L’ACEB reuneix a les entitats sectorials del Berguedà i centres de FP per donar a conèixer programes de formació a mida per a empreses

El secretari del departament de Treball, Enric Vinaixa, i la directora del Consorci per a la Formació Contínua, Ariadna Rectoret, han explicat les noves ajudes inèdites en l’àmbit de la formació per retenir el talent i millorar la competitivitat de les empreses de la comarca

L’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà ha reunit, aquest dimarts, les entitats sectorials del Berguedà i centres de Formació Professional per acostar-los els nous programes de formació per a empreses i persones en actiu.

La reunió ha estat presidida pel secretari del departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, Enric Vinaixa, i per la directora del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, Ariadna Rectoret, que han acompanyat al president de l’ACEB, Josep Maria Serarols, per explicar els continguts i els dubtes sobre les noves línies d’ajuda inèdites sobre formació personalitzada dirigida a empreses, treballadors i entitats que representen empreses com és el cas de l’ACEB.

El president de l’ACEB, Josep Maria Serarols, ha valorat positivament l’acostament del departament de Treball i del Consorci per a la Formació al Berguedà per explicar els programes, així com també ha agraït als representants sectorials per interessar-s’hi. En aquest sentit ha assegurat que des de la patronal berguedana i la resta de sectorials “tenim responsabilitat per aconseguir el màxim d’ajudes per a la millora de la formació de les empreses i treballadors del Berguedà”.

Serarols ha posat de manifest les mancances que arrossega la comarca en l’àmbit laboral i empresarial: la falta de professionals i de perfils qualificats en tots els sectors i la necessitat d’explorar noves formacions professionals de sectors tradicionals però també dels nous i que tinguin potencial.

Vinaixa i Rectoret han desgranat els continguts del programa Conforcat a mida, que tindrà nova convocatòria al mes de març amb una dotació de 21 milions d’euros. L’objectiu del programa és impulsar la formació a mida segons les necessitats dirigida a empreses i entitats representatives d’empreses. També han detallat el programa Projecta’t centrat en donar orientació professional a persones en actiu amb la voluntat de “mantenir els llocs de treball i garantir capacitat d’adaptació als canvis que es produeixen a tots els sectors”. “Portem molts anys copsant les necessitats i realitats del sector empresarial del Berguedà i creiem que aquests programes tenen tots els elements per la retenció del talent de les persones treballadores i per la inserció de persones desocupades”, ha assegurat el secretari de Treball, Enric Vinaixa. La directora del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, Ariadna Rectoret, ha destacat que “per primera vegada el concepte de formació a mida és real i garanteix una ajuda directa per a formacions que cobreixin les necessitats de les empreses”.

Han assistit a la reunió representants de l’ACEB, Hostaleria i Turisme, Agroturisme, Federació del Comerç del Berguedà, Berga Comercial, Associació de propietaris del Polígon de la Valldan, Escola Fedac Xarxa i Escola Diocesana de Navàs.

 

Explorar noves formacions en el camp de la bioconstrucció

Després de la reunió la directora del Consorci de Formació Contínua de Catalunya, Ariadna Rectoret, representants de l’ACEB, la directora de Firhàbitat, Rosa Prat i l’alcalde d’Olvan, Sebastià Prat, han visitat l’empresa Macusa, situada al polígon d’Olvan, amb l’objectiu de conèixer l’empresa de la mà del seu gerent Xavier Guitó i per parlar de possibles col·laboracions per l’impuls de noves línies formatives relacionades amb el sector de la construcció amb fusta en el camp de la bioconstrucció, un àmbit considerat estratègic des de l’ACEB a través de Firhàbitat. També s’han explorat possibles programes per a la formació d’operaris de fusteria i muntadors a través de certificats de professionalitat.