Generalitat de Catalunya

L’ACEB espera que la variant de Sagàs sigui una realitat en els propers mesos

La patronal berguedana considera la finalització d’aquest projecte com a “estratègic” per la millora de les comunicacions entre l’Eix del Llobregat i l’Eix Transversal

L’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà espera que les obres de la variant de Sagàs es desencalli d’una vegada i que el projecte es finalitzi en els propers mesos. La patronal berguedana considera que l’anunci de l’inici, a la tardor, de les obres per la finalització de la C-62 és “molt bona notícia” però també recorda que és un projecte “encallat” des de fa temps i que s’ha estat reclamant des del territori durant la darrera dècada.

 

Per a l’ACEB la finalització d’aquesta carretera, amb la variant de Sagàs, suposarà una millora de les comunicacions entre el Berguedà i l’Osona, és a dir, entre l’Eix del Llobregat i l’Eix Transversal, un projecte que es considera “estratègic” per al desenvolupament econòmic i la millora de l’activitat tenint en compte que la connexió entre comarques serà més segura i ràpida.

 

La Generalitat ha anunciat un termini de quinze mesos un cop s’iniciïn les obres la propera tardor. L’ACEB espera que el govern compleixi amb els terminis establerts i es posi punt i final a una llarga reivindicació del territori.

 

L’ACEB sempre ha defensat la millora d’aquesta infraestructura i de fet, forma part de la Visió per al desenvolupament econòmic del Berguedà. Dins d’aquest paquet també es reclamen la millora de les connexions per carretera amb Cardona i el Solsonès, projectes que també estan al damunt de la taula.