L’ACEB i els empresaris del Berguedà segueixen buscant complicitats amb l’administració per disposar de sòl industrial de gran format

La patronal berguedana reuneix representants del teixit empresarial amb el Director General d’Indústria per parlar de les necessitats de la comarca, principalment, de l’acceleració del polígon d’Olvan

L’ACEB i els empresaris del Berguedà continuen insistint i segueixen buscant complicitats amb l’administració. La necessitat de disposar de més indústria, mantenint les empreses de la comarca i captant noves activitats al territori són les principals demandes del teixit empresarial del Berguedà que, una vegada més, s’han traslladat als responsables de la Generalitat de Catalunya, en aquest cas a un dels màxims representants del departament d’Indústria. L’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà ha reunit una desena d’empreses del Berguedà en una trobada amb el Director General d’Indústria de la Generalitat, Oriol Alcoba, que ha estat a la seu de la patronal juntament amb la directora dels serveis territorials d’Empresa i Treball Teresa Clotet.

El president de l’ACEB, Josep Maria Serarols, ha tornat a exposar al representant del departament la realitat de la comarca i les necessitats de disposar de més sòl industrial de gran format. Un fet, que a curt i mig termini passa necessàriament per accelerar i desencallar la comercialització i finalització d’obres per la posada en marxa del projecte del polígon d’Olvan. “El Berguedà és una comarca industrial i això ha de quedar molt clar”, ha destacat.

Un dels principals objectius, tal i com ha comentat l’alcalde d’Olvan, Sebastià Prat, és el de treballar de manera coordinada entre l’Ajuntament d’Olvan, l’Incasòl i la Generalitat amb l’objectiu d’accelerar i poder comercialitzar les parcel·les pactades i iniciar les noves fases el més aviat possible.

El responsable d’Indústria ha fet referència al Pacte nacional d’indústria per posar en marxa la disponibilitat de sòl industrial al Berguedà i a tot el territori, i a la vegada, ha parlat del contacte permanent amb el departament d’Urbanisme de la Generalitat per tenir clares les prioritats en aquest àmbit així com la coordinació entre tots els agents i departaments que hi intervenen.

Josep Maria Serarols ha defensat la necessitat de la comarca d’una “discriminació positiva” per part de les administracions per aconseguir retenir les empreses. “No hem d’esperar a tenir més demanda, hem d’aconseguir no perdre el que ja tenim”, ha assegurat.

Durant la sessió també s’ha posat al damunt de la taula el treball per desenvolupar una marca conjunta de tots els polígons d’activitat econòmica del Berguedà, a nivell comarcal, amb l’objectiu de concentrar serveis, unificar necessitats i tenir més presència.

A la trobada hi ha assistit Salvador Montagut, de Liven Paulig, Joan Ramon Perdigó de Remco BCN, Joan Ricard, de l’empresa Ballarà, Xavier Guitó de Macusa i Jordi Franquesa de Decapulp. També hi ha estat present l’alcalde d’Olvan, Sebastià Prat, el president de l’ACEB, Josep Maria Serarols i membres de la junta.