Els restaurants del Berguedà obtenen la nota més alta de la Regió de Barcelona en l’Índex de Reputació Online 2023

Els allotjaments i els atractius turístics també obtenen bones puntuacions en l’estudi. La mitjana del Berguedà és de 8,69 sobre 10 

 

Els restaurants del Berguedà han obtingut la nota més alta de la Regió de Barcelona de l’Índex de Reputació Online que analitza la Diputació de Barcelona en l’estudi Monitor de Reputació Turística Online 2023. 

L’estudi pretén quantificar la valoració dels allotjaments, restaurants i atractius turístics de cada destinació a partir de les puntuacions publicades pels usuaris dins d’una selecció de les principals plataformes online de turisme.

Els restaurants del Berguedà han assolit un iRON (Índex de Reputació Online) del 8,15 sobre 10, la nota més alta del sector a la Regió de Barcelona, amb més de 7.600 opinions. També s’han aconseguit bones notes en la categoria d’allotjaments, obtenint una puntuació de 8,47 sobre 10, la tercera millor de la Regió de Barcelona; i en la categoria de recursos turístics, que s’ha assolit un 9,10 sobre 10, la millor puntuació de la regió.

De mitjana entre les tres categories, el Berguedà ha obtingut en el darrer estudi, una puntuació de 8,69 sobre 10, per damunt de la mitjana de tota la regió que se situa al 8,27.

En relació al volum d’opinions generades pels clients, s’han registrat un +8,4% de noves opinions sobre els recursos de la comarca respecte el 2021, molt semblant a l’increment d’opinions de la Regió (+8,2%), durant el període de referència (juny 2022- juny 2023). Els atractius i els allotjaments aporten cadascun més d’un 40% del total de volum d’opinions. Ambdós tipologies de recursos han augmentat el seu volum de noves opinions (+11,2% i +7,7%) mentre que els restaurants de la comarca només han generat un +3% de noves opinions respecte el 2021.

Castellar de n’Hug, Berga i Bagà són els municipis que obtenen més volum d’opinions a la comarca. En quant a les mitjanes valoratives més altes (per sobre el 9,0) se les enduen els municipis de Casserres, Sagàs i Montmajor.

Aquest estudi s’ha realitzat a totes les destinacions de la Regió de Barcelona: Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Llobregat, Barcelonès, Berguedà, Garraf, Maresme, Moianès, Osona, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

Consulta aquí els resultats.