Neix el Club de l'Export, Pirineu Global

Es tracta d'una iniciativa estimular a les empreses a exportar i per acompanyar-les en l'inici de l'exportació

El Club Export Pirineu Global és un projecte transversal que neix a iniciativa d'un grup d'empresaris que tenen voluntat d'estimular a les empreses de la comarca a exportar

logo exportA la presentació que es va fer a l'ACEB el 24 d'abril, es va comptar amb la participació de Guitarres Antonio Picado i Casabella Natura, dues empreses petites que s'han fet un camí en el món de l'exportació. Mitjançant un relat d'experiència personal, van permetre als assistents conèixer de primera mà com una empresa de 5 i 3 treballadors, respectivament, ha pogut comercialitzar els seus productes a l'estranger.

Al llarg de la presentació es van explicar les línies principals de treball del Club Export Pirineu Global. Es tracta d'un projecte transversal que té el suport i col·laboració de diferents empresaris que tenen experiència en exportació, que donarà suport i assessorament a les empreses que vulguin exportar. Vol ser un servei proper, dinàmic i que doni solucions. També es complementarà aquest acompanyament amb formació específica que ajudi a l'empresa a desenvolupar el seu projecte.

Per a Xavier Gual, empresari membre del Club Export i que en aquesta ocasió també conduir l'acte de presentació: "Hi ha un combinació d'empreses expertes i altres que són debutants, unes ajudaran a les altres a trencar el gel. El futur del Berguedà passa necessàriament per sortir a fora".

Per a Pirineu Global exportar no només és fabricar un producte i vendre'l a fora, sinó que també entén l'exportació com el procés de donar a conèixer un projecte/una marca a l'estranger.

Durant la presentació també es va fer una connexió via skype amb Juli Carbó, president del Casal Català de Polònia i contacte del Club Export per a les empreses que vulguin exportar a aquest país. Va explicar de quina manera des d'allà pot ajudar a les empreses, ja sigui buscant contactes o "fent un petit estudi per saber si el producte en qüestió hi té sortida".

A la part final de la presentació Josep Maria Casadejús, formador i consultor en Comerç Internacional i exdirector de negoci estranger de Banca Catalana va oferir una conferència propera en la qual va donar més dades macroeconòmiques i va animar a les empreses assistents però sense deixar de banda un analítica dels riscos i beneficis.

Us podeu posar en contacte amb nosaltres:

Nom:
Email:
Comentari: