L’ACEB Suma reivindica el talent empresarial femení del Berguedà en l’acte anual a Montmajor

  • Prop de 150 persones assisteixen a la vetllada de la comissió de dones empresàries i directives del Berguedà amb la presència de la consellera d’Igualtat i Feminisme Eva Menor

El camí que han seguit per arribar on són, els topalls que s’han trobat pel fet de ser dones, quins referents han tingut al llarg de la seva trajectòria o quines eines han utilitzat per afrontar el lideratge als seus llocs de treball. Aquests són alguns dels temes que van tractar aquest dijous la directora financera de Mango, Margarita Salvans i la responsable d’un estudi de disseny i comunicació Esther Barniol durant la conversa amb la periodista Judit Jordana. Era el plat fort de l’acte anual de l’ACEB Suma, la comissió de dones empresàries i directives, que enguany celebrava la seva sisena edició a Montmajor.

Prop de 150 persones del teixit empresarial, polític i social del Berguedà i la Catalunya Central van assistir a la vetllada, al Local del Comú de Montmajor, que tenia com a objectiu, una vegada més, fer visible el paper de la dona en el món empresarial, i en aquesta ocasió, reivindicant el talent empresarial a través de trajectòries professionals de dues berguedanes amb experiències molt diferents: la Margarita Salvans, que ha fet carrera fora de casa; i l’Esther Barniol, que s’ha consolidat al territori.

Va obrir l’acte el president de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà, Josep Maria Serarols, agraint la presència a tots els assistents i en especial a la consellera d’Igualtat i Feminisme, Eva Menor i a la delegada del Govern a la Catalunya Central, Èlia Tortolero. També va fer esment a l’incendi que havia patit, unes hores abans de l’inici de l’acte, la planta de biomassa del polígon de la Valldan. Serarols també va destacar la feina de la comissió ACEB Suma.

En el mateix torn de parlaments, Laia Andreu i Sandra Subirana, de la comissió ACEB Suma, van fer un repàs de l’activitat que continuen impulsant com ara les entrevistes Dones amb Talent per donar visibilitat diversos perfils d’empresàries de casa nostra. Els tallers i visites als centres de primària per donar a conèixer el món de l’empresa. I des d’aquest curs també les sessions d’Orientació Laboral als Instituts amb l’objectiu de retenir el talent jove a casa nostra. També la creació d’una xarxa amb d’altres comissions d’empresàries de comarques veïnes, amb qui s’han impulsat trobades per crear xarxa. I també les formacions de l’Escola Emprèn+, per treballar el lideratge o la millora de la comunicació.

La vetllada va iniciar-se amb una visita al Museu d’Art del Bolet de Montmajor, amb les explicacions de la ceramista Josefina Vilajosana, encarregada de confeccionar les rèpliques de bolets, i va cloure amb un espai de networking amb un sopar a peu dret i música amb el grup Format3.

L'acte ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Montmajor, el Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat amb la Xarxa Emprencat, i el Departament d’Igualtat i Feminisme. En aquesta ocasió , l’esdeveniment s’ha integrat a l’estratègia Spain Up Nation, una missió de país impulsada el 2023 pel govern espanyol que té l’objectiu d’establir les millors línies de treball per a un país emprenedor i modernitzat, que pugui crear les oportunitats suficients per a tots els seus ciutadans.