TICBerguedà sondeja les empreses per conèixer la demanda de fibra òptica al Berguedà

L'objectiu de l'enquesta és copsar la demanda real d'ample de banda de cara a la futura inversió de la Generalitat

Quan la Comissió TIC va néixer va diagnosticar que la falta de fibra òptica al Berguedà era una deficiència molt remarcable

Alhora és un tema molt demanat per facilitar la introducció de noves empreses i també per a la millora en les empreses que ja hi ha ara. Per això, és un dels seus objectius principals cablejar Berga i la zona del polígon industrial de La Valldan.

Després d'una reunió mantinguda el passat 23 de gener de 2014 entre la direcció general de Telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya, l'ACEB, TICBerguedà, Agència de desenvolupament del Berguedà i Cambra de Comerç delegació Berguedà, es va fer petició expressa a la comissió TICBerguedà per què realitzés una enquesta a les empreses amb seu a la comarca, amb l’objectiu de captar les necessitats en tecnologies de la informació i comunicació, de cara al proper desplegament de la fibra òptica al Berguedà.

Mirant enrere, l'últim que se sap de la fibra òptica és la licitació (octubre 2013) per als treballs d'estesa de cable de fibra des de l'entrada Sud de Berga fins al Polígon de La Valldan, que es preveu que duraran 8 mesos i mig.

La demanda de la fibra òptica al Berguedà és un dels temes recurrents de l'ACEB, ja que per l'Associació és clau per captar noves empreses i evitar el màxim possible la fuga de talent. A part de la velocitat, són molts els avantatges que dóna la fibra òptica: accés il•limitat 24 hores; protecció contra interferències electromagnètiques; fiabilitat en la protecció de dades...

Participa a l'enquesta de TICBerguedà clicant a l'enllaç següent: Noves tecnologies al Berguedà