17 Set, 2015

Nou cicle de formació professional

A partir del proper curs escolar, l’institut de Puig-reig acollirà el primer cicle FP DUAL, “Tècnic/a en elaboració de productes alimentaris”, públic i de grau mig

A partir del proper curs escolar, l’institut de Puig-reig acollirà el cicle formatiu professional DUAL, “Tècnic/a en elaboració de productes alimentaris”, públic i de grau mig

Ha estat possible gràcies a la unió d’esforços entre l’Ajuntament de Puig-reig, l’Associació comarcal d’empresaris del Berguedà (ACEB) i l’institut de Puig-reig, que des del 2011 han treballat plegats per un objectiu compartit que donés resposta al sector alimentari al Berguedà, un sector que fa de motor econòmic generant riquesa i llocs de treball. Ha estat, doncs, una col•laboració público-privada que començava el 2011. Bona part del projecte ha estat subvencionat per la Diputació de Barcelona.

A data d’avui, 18 empreses del sector agroalimentari s’han compromès a participar-hi. La majoria pertanyen al Berguedà però també n’hi ha del Bages. Són des de pimes de 5 treballadors fins a grans empreses de 200 treballadors. Sumant-les totes, acollirien 22 alumnes. La borsa seguirà oberta i per tant les empreses que vulguin recolzar la iniciativa encara tenen temps d’apuntar-s’hi.

L’objectiu de la prospecció empresarial feta per l’ACEB ha estat informar a les empreses del funcionament i avantatges d’una modalitat dual que els permet disposar de treballadors qualificats i adaptats a les seves necessitats productives, a la vegada que s’ha incidit en la importància de tenir un cicle formatiu del sector alimentari al Berguedà per preparar els joves d’acord al futur mercat laboral i fixar-los al territori. Un de les altres objectius de l’ACEB ha estat recollir la visió empresarial del cicle Dual en un informe de les necessitats i demandes dels empresaris que s’ha presentat al Departament d’Ensenyament.

Des de l’ACEB seguirem treballant per què al Berguedà hi hagi més oferta sectoritzada de resposta al mercat, amb nous cicles FP. Continuarem apostant per la Formació Professional Dual i amb aquest objectiu crearem noves borses d’empreses participants per facilitar la implantació de nous estudis.  

Han col·laborat en el projecte:

Logo Diba ok 2013      aj puigreig