Els futurs emprenedors s’encaren a la Llei orgànica de protecció de dades

Els alumnes de creació i gestió de microempreses coneixen l’abast i importància del tractament de les dades personals

Els alumnes de creació i gestió de microempreses coneixen l’abast i importància del tractament de les dades personals

La Llei Orgànica 15/1999 de protecció de dades de caràcter personal (abreviada LOPD) és una llei difícil d’interpretar pels no entesos en la matèria. Tanmateix, afecta a totes les empreses des del moment que recullen qualsevol dada de caràcter personal que faci identificable una persona, des d’una adreça (al nivell més baix de confidencialitat), fins a un informe de salut (al màxim nivell).

La sanció per vulnerar-la pot anar des dels 600 fins als 600.000 euros. Però, més enllà de sancions, aquesta setmana els alumnes de “Creació i gestió de microempreses” han conegut per a què serveix la LOPD, en quins casos cal aplicar-la i amb quin protocol d’accés a la informació i protecció d'aquesta.

La xerrada ha anat a càrrec de Jordi Ventura, director d’AISLOPD, empresa que assessora en protecció de dades amb seus repartides en diferents punts del territori català.

Amb la premissa que el desconeixement d’una llei no eximeix de la responsabilitat d’haver-la de complir, Ventura ha parlat de la llei orgànica sense tecnicismes, a la vegada que ha aportat casos pràctics que es podran trobar els futurs emprenedors, fent l’explicació més real i clarificadora.

Aquesta xerrada s’emmarca en les diferents activitats que durant el curs de formació ocupacional “Creació i gestió de microempreses” s’estan fent per acostar els alumnes a la realitat que es trobaran quan muntin la seva pròpia empresa.