SOLTER, innovació com a procés natural

L'empresa SOLTER porta més de 30 anys dissenyant, fabricant i distribuint equips de soldadura a diferents parts del món des del Ripollès

SOLTER és una empresa familiar de 40 treballadors establerta a Campdevànol (Ripollès) que porta més de 30 anys dissenyant, fabricant i distribuint equips de soldadura. És membre associat de la Unió intersectorial empresarial del Ripollès (UIER), patronal de referència a la comarca.

Actualment, un 20 % de la seva producció s’exporta a països europeus (Alemanya, França, Grècia, Lituània...), a Amèrica del Sud i a Aràbia Saudita.

solter-cadena-fabricacion-05 w

Per al CEO de l’empresa Joan Rafart un dels fets que els diferencia de la competència és la inversió constant en I+D que s’ha traduït en un equip de soldadura innovador tant des de la vessant estètica com electrònica. Alhora, Rafart justifica que la inversió en I+D els ha permès superar el cop de la crisi econòmica, tot i que cal destinar-hi grans esforços especialment si es vol implementar els programes d’ajuda a la innovació que l’administració pública ofereix a les pimes.

En matèria d’internacionalització, volen créixer. A mig termini preveuen que exportaran un 50 % de la seva producció a través d’un pla d’expansió internacional. Per Rafart cal participar al mercat global per no quedar-se enrere i en aquest sentit anima a les empreses a internacionalitzar-se.