Més de 300 persones treballadores es formen a l’ACEB

Una àmplia oferta de cursos de formació contínua s’imparteix a través de l’Associació d’empresaris del Berguedà

L’Associació comarcal d’empresaris del Berguedà està duent a terme una àmplia proposta formativa aquest any 2018. Fins al moment, més de 300 alumnes han participat o participen dels programes formatius que s’ofereixen en col·laboració amb el Consorci de Formació Contínua de Catalunya, i altres entitats com sindicats i altres associacions empresarials, amb un total de 1393 hores lectives impartides al Berguedà en el que va d’any entre formació contínua i FOAP (Formació d’Oferta en Àrees Prioritàries).

Després de l’estiu han començat els cursos d’Anglès (nivell mitjà B1), Acompanyament en el procés de dol, Actualització fiscal i comptable, i s’ha reprès el curs d’Anglès nivell A1b en un grup que va començar de zero a principis d’any i que ja està preparat per al següent nivell del Marc Europeu Comú de Referència, MECR, l’A2.

Properament s’iniciaran els cursos de Primers Auxilis (1 d’octubre), Iniciació al màrqueting digital per autònoms (4 d’octubre), i Microsoft Excel (8 d’octubre), i s’acabarà de completar la programació anual.

La formació que s’ofereix des de l’Aceb millora les competències professionals de les persones treballadores, les seves habilitats, currículums, nivell d’ocupabilitat i valor dins les empreses. Suposa tant una formació contínua personal de qualitat en diversos aspectes com una millora de la competitivitat empresarial a nivell general. Les accions formatives que arriben al Berguedà a través de l’Aceb s’emmarquen dins l’Estratègia Europea 2020, que proposa habilitar les persones per adquirir noves qualificacions i adaptar-se a als canvis potencials de la seva carrera professional.

D’acord amb les necessitats detectades al mercat laboral a la comarca, aquest any s’han ofert cursos en les àrees de TIC (tecnologies de la informació i la comunicació), internacionalització, millora personal, gestió empresarial, habilitats de gestió, i àrees econòmiques, així com idiomes, com a una necessitat contínua, i formacions puntuals com les del RGPD (reglament general de protecció de dades) o la de Carretons que permet obtenir el carnet segons la norma UNE 58451.

Josep Fígols, president de l’Aceb explica: “l’Aceb treballa aquesta oferta formativa a partir de les necessitats que es detecten en les empreses de la comarca amb l’objectiu de donar-hi resposta. S’intenta que la proposta sigui atractiva tant per les empreses com per als treballadors i especialment que sigui una oferta que doti d’eines i coneixements que millorin les tasques del dia a dia dins les empreses”.

Tots els cursos programats són subvencionats a través del Consorci per a la Formació Contínua de la Generalitat de Catalunya mitjançant el SOC, sense que suposin cap cost a participants o empreses. Algunes de les accions es realitzen col·laboració amb la Fundació Paco Puerto (la fundació del CCOO dedicada a la formació), IDFO (Institut per al Desenvolupament de la Formació i l’Ocupació del sindicat UGT), l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, i amb la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès.

“L’alt nivell d’exigència tant per part dels formadors com dels participants en les accions formatives, crea contextos d’aprenentatge que permeten l’enriquiment en totes les àrees, sovint observable a les aules en les reaccions dels participants davant els nous enfocs i idees plantejades”, constata Josep Fígols.

Els participants al programa de Gestió administrativa i financera del comerç internacional, que dota d’un certificat de professionalitat nivell 3, ja està finalitzant les pràctiques en empreses de l’associació.

La majoria d’accions formatives tant de caràcter transversal com sectorial tenen lloc a les aules de la seu de l’Aceb a la plaça Tarascon 8 de Berga, i algunes es fan en diferents poblacions del Berguedà per fer arribar aquesta oferta formativa a diferents punts del territori.