09 Gen, 2020

Més de 400 persones treballadores s’han format a l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà aquest 2019 Destacats

Les propostes formatives s’han adaptat a les necessitats de les empreses de la comarca

 L’Associació comarcal d’empresaris del Berguedà ha tancat l’any 2019 amb 28 accions formatives finalitzades, el que suposa un total de 920 hores de formació i 419 persones formades a través de l’ACEB. Cada curs ha tingut una mitjana de 33 hores i 15 alumnes. S’han realitzat propostes formatives específiques per diferents sectors i/o àrees de treball com, per exemple, salut, idiomes, comptabilitat, desenvolupament personal, ofimàtica o administració.

L’oferta formativa dirigida a autònoms, persones treballadores i desocupades impulsada aquest 2019 ha inclòs accions, tant de caràcter sectorial com transversal, que responen a les necessitats de les empreses per la contractació de personal, i d’aquesta manera aconseguir retenir el talent a la comarca del Berguedà.

A través d’aquesta formació personalitzada subvencionada, s’afavoreix la qualificació i promoció de les persones treballadores, així com la productivitat i la competitivitat de les empreses. Suposa tant una formació contínua personal de qualitat en diversos aspectes com una millora de la competitivitat empresarial a nivell general.

La formació és un instrument essencial per garantir l’adaptació de les persones treballadores i de les empreses a les noves necessitats de la societat basada en el manteniment de la capacitació professional adaptada als processos productius de les empreses. Aquests cursos són totalment subvencionats pel Consorci de Formació Contínua de Catalunya i s’adrecen preferentment a persones treballadores. S’han realitzat amb la col·laboració de la Fundació Paco Puerto, l’Escola Jaume Viladoms, la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès i IDFO (Institut per al Desenvolupament de la Formació i l’Ocupació del sindicat UGT). Cap d’aquestes formacions implica cost per l’alumnat, ja que estan subvencionades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i tenen el cofinançament del Ministerio de Empleo y Seguridad Social i del Fons Social Europeu.

D’altra banda, aquest desembre hem iniciat el Curs amb Certificat de Professionalitat Nivell 2 d’Activitats Administratives en la Relació amb el Client. Aquest programa té com a finalitat la qualificació de persones a l’atur en el camp de l’administració i la gestió d’empreses per tal d’assolir un perfil administratiu polivalent per a pimes, mitjançant la metodologia de la simulació d’una empresa, reproduint situacions reals. Les persones que finalitzin el curs de 820 hores de durada amb pràctiques en empreses obtindran un Certificat de professionalitat de Nivell 2 (Activitats de Gestió Administrativa).

Des de l’associació també s’han organitzat un total de 22 jornades tècniques de diferent interès empresarial a les que hi han assistit 510 persones. Aquests actes s’organitzen amb la col·laboració d’altres entitats i associacions com l’Escola Agrària del Solsonès, l’Associació d’Agroturisme del Berguedà, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà o ACCIÓ.

Darrera modificació el Dijous, 09 Gener 2020 19:48