L'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà suma forces amb la Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central Destacats

Aquest acord s’emmarca en una política d’aliances que té com a principal objectiu integrar la comarca dins la Catalunya Central i dinamitzar-la perquè millori la seva competitivitat territorial

El President de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà, Josep Maria Serarols i el President de la Unió Metal·lúrgica de la Catalunya Central, Xavier Perramon, han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de promoure la relació entre ambdues institucions amb la voluntat de defensar els interessos empresarials de les companyies integrades en totes dues entitats fomentant la prestació de serveis a les empreses dels respectius àmbits territorials. En aquest sentit, s’amplia l’oferta de serveis per les empreses industrials associades a l’ACEB que gaudiran de diferents recursos per impulsar la seva competitivitat. També es potenciarà l'intercanvi d’informació constant entre totes dues associacions.

El conveni signat aquesta tarda dicta que un membre de la junta de l’ACEB passarà a formar part de la junta de la patronal metal·lúrgica, i viceversa. Amb aquesta acció, totes dues organitzacions volen que la patronal tingui encara més present la realitat del Berguedà i que l’ACEB pugui conèixer de prop el sector de la metal·lúrgia.

El president de l’ACEB, Josep Maria Serarols, ha senyalat l’especial simbolisme i importància d’aquest acord per l’associació i per les empreses de la comarca del Berguedà: “Des del principi, la nostra filosofia ha estat la de perseguir d’una manera obstinada la millora de la competitivitat territorial. Això significa aportar un valor afegit a les empreses i dotar-les de més recursos perquè ofereixin més possibilitat a la comarca”.

Serarols ha reivindicat que el Berguedà ha de mentalitzar-se i s’ha d’integrar de la manera de fer de la Catalunya Central: “Som de la Catalunya Central i volem ser-hi amb totes les conseqüències, no volem formar part d’una Catalunya de pas”. El conveni també preveu la col·laboració en el desenvolupament d’accions de formació contínua destinades a persones treballadores. D'aquesta manera, l’ACEB es convertirà en un centre formatiu reconegut per la PMCC on s'impartiran cursos adreçats al sector industrial i del metall. En aquest sentit, ens trobem en un entorn marcat per l’activitat industrial i per la nova Indústria 4.0., en el que la demanda de nous perfils professionals i la necessitat de formar els treballadors en les noves tecnologies està creixent exponencialment. Sense aquests perfils professionals que impulsin el canvi de la digitalització ens arrisquem a quedar-nos-en al marge. Una mostra d’això és el curs de Sistema SMED i Metodologia 5S adreçat a comandaments intermedis, tècnics, operaris i a tot el personal de l’organització que hagi de participar de manera activa a les activitats de millora contínua que s’impartirà els dies 14, 21 i 28 de febrer a l’ACEB.

La PMCC és l’organització empresarial del metall de referència a la Catalunya Central. Va néixer el 1977 a Manresa com a Patronal Metal·lúrgica del Bages, denominació que va canviar el 2017 per ampliar la seva àrea d’actuació. Actualment aplega 91 empreses amb més de 4.500 treballadors i una facturació conjunta de més de 1.000 M€ i participa activament en tots aquells organismes locals i nacionals on calgui defensar-ne els interessos.