El 3r carril de la C-16, al detall

S'ajorna el desdoblament de la C-16/E-9 amb la proposta d'ampliació de la carretera entre Berga i Bagà amb una mitjana mòbil

Un tercer carril reversible i la instal·lació d'una barrera de separació en funció del trànsit. És la mesura que va presentar la setmana passada el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, als alcaldes del Berguedà, la Cerdanya i l'Alt Urgell

Es tracta d'una inversió de 100 milions d'euros, per "millorar la seguretat i la fluïdesa de la circulació, tenint en compte les necessitats de mobilitat de la zona i les puntes de trànsit dels caps de setmana", segons un comunicat del departament de Territori. El tercer carril serà reversible en funció del trànsit i s'ubicarà des del nord de Berga a l'inici de la concessió del túnel del Cadí, a Bagà.

Entre Berga i Bagà circulen diàriament de mitjana entre 6.500 i 11.800 vehicles, 19.100 els caps de setmana d'hivern

Per separar els sentits de circulació es preveu la instal·lació d'un sistema de barrera mòbil de formigó. Amb una durada màxima de 2 hores i sense interrompre el trànsit, una màquina desplaça transversalment la barrera de formigó d'un costat a l'altre.

Segons fonts del departament, el projecte constructiu estarà redactat la primavera del 2015, i es preveu que l'ampliació entri en servei el 2017.

Paral·lelament, el departament farà treballs de millora en un tram de 15 quilòmetres entre Berga i Guardiola de Berguedà, tant en la senyalització i l'abalisament, com la revisió dels trams d'avançament i els carrils addicionals. Té un cost previst de 2 milions d'euros.

Consulteu en aquest enllaç la PROPOSTA DE 3R CARRIL

mapa3carril