Catalunya, convidada especial al I Fòrum dels Carpats

Set catalans, entre ells dos berguedans, van viatjar a Polònia per representar la llengua, la cultura, la gastronomia, el turisme i l’empresa

Una delegació catalana va assistir al I Fòrum de l’Euroregió dels Carpats, que es va celebrar a Rzsesòw, Polònia, del 14 al 16 de setembre.

En aquesta primera edició del Fòrum hi van ser presents diferents entitats i associacions de Catalunya com la Universitat Politècnica de Catalunya, la colla vella dels Xiquets de Valls, l’Escolania i el Monestir de Montserrat, el Casal d’Europa...

Tampoc no hi va faltar una representació de l’empresa, que va assistir en aquest esdeveniment per promocionar el producte amb denominació Catalunya; tractaments de residus, ortopèdia/sanitat/fisioteràpia, mòduls prefabricats, la representació de l’Ajuntament d’Agramunt que va oferir els torrons dels productors agramuntesos, i especialment empresaris catalans que viuen a Polònia, que treballen com a consultors i gestors empresarials.

Gràcies a l'esforç i a la col•laboració del Casal Català a Varsòvia, Catalunya va ser convidada especial. Al llarg d’aquests tres dies que va durar el Fòrum de l'Euroregió dels Carpats i dels Alps es van fer debats, exposicions i també demostracions de patrimoni de les dues regions, com ara els les actuacions diables i bastoners de Cestochowa, que van anunciar que ben aviat s'introduirien en el món casteller.

Francesc Borràs, un dels propietaris de l’empresa de productes sanitaris PROORTO, amb seu a Berga, que va formar part dels catalans que van viatjar a Polònia opina que “el Casal de Catalunya a Polònia va demostrar la seva capacitat i voluntat de ser una autèntica ambaixada de forma privada i eficient. La iniciativa d’aquest fòrum és molt bona, perquè va més enllà de les fronteres de cada estat. A Polònia s’ha tingut en compte Catalunya, ens han convidat generosament. Potser algun dia el Fòrum es vindrà a fer aquí. Allà hi ha catalans actius, capaços i amb ganes de promocionar Catalunya”.

També Bernadich Casals, propietari de l’empresa de mobiliari urbà DUMPI, d’Avià, afegeix que “aquests fòrums permeten trobar-se amb catalans que viuen i treballen a Polònia, és una bona manera de fer contactes i buscar col•laboracions empresarials. Polònia està en ple creixement, és un dels països preferits per invertir-hi capital”.

El Fòrum de l’Euroregió dels Carpats i els Alps és un punt de trobada entre els estats que formen part, d’una banda, dels Carpats (Polònia, Eslovàquia, Hongria, Romania i Ucraïna) i dels Alps (Alemanya, Itàlia, Àustria, França i Suïssa).

Les imatges de l'article són cedides per Bernardich Casals.

View the embedded image gallery online at:
https://aceb.cat/noticies/item/106-forumcarpats#sigProId8760c1641a