L’ACEB ofereix als guardonats de la 8ª edició del Concurs d'Idees Emprenedores assessorament empresarial personalitzat i els serveis de l’ACEB de manera gratuïta

L’Associació comarcal d’empresaris del Berguedà (ACEB) concedeix als tres guanyadors del 8è Concurs d’Idees Emprenedores del Berguedà, organitzat per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, l’oportunitat de gaudir dels serveis de l’entitat oferint la quota de soci gratuïta durant dos anys en el cas del guanyador del primer premi i d’un any pel segon i tercer premi. Tots guardonats també reben assessorament i atenció personalitzada per part dels sèniors de l’ACEB i d’empresaris en actiu.

El president de l’ACEB, Josep Maria Serarols, va explicar i entregar als tres guanyadors el catàleg de serveis que poden utilitzar per formar part de l’entitat. Des de l’associació creiem que és important acompanyar i donar suport a aquests emprenedors de la comarca que acaben d’iniciar el seu projecte per ajudar-los a impulsar la consolidació dels seus negocis.

El primer premi del concurs va ser per Èlit Berguedà, format per tres socis i amb el Marc Coll al capdavant. És un centre multidisciplinari de recuperació de la salut centrat en l’activitat esportiva i gaudeixen d’unes instal·lacions completament noves amb gimnàs integrat i maquinària diversa per poder atendre gran varietat de patologies.

El segon premi va ser per l’emprenedor Jordi Martí, amb el seu projecte BdGust, orientat a la venda i servei de productes alimentaris de proximitat a Guardiola de Berguedà. En aquest cas, des de l’ACEB s’ofereix un any de quota de soci gratuïta i atenció personalitzada per part dels sèniors de l’ACEB i d’empresaris en actiu. 

El tercer premi, pel projecte BABYQ, està encapçalat per la Cristina Santamaria i es basa en l’elaboració i venda de productes de roba i complements per a infants.

L’ACEB al costat de les persones emprenedores

Des de l’associació apostem i promovem iniciatives que potenciïn l'actitud emprenedora i oferim serveis d’orientació per ajudar a les persones que trien l’emprenedoria com a sortida professional.

En aquest sentit, formem part Programa integral de suport a les persones emprenedores (PISPE), emmarcat en el programa Catalunya Emprèn, que té com a finalitat donar un suport eficaç a la creació d'empreses i crear un entorn més favorable per tal que les persones emprenedores puguin posar en marxa i desenvolupar el seu projecte d'autoocupació.

D’altra banda, també hem posat en marxa de nou el Programa Consolida’t, en col·laboració amb la Fundació EMI Manresa, subvencionat al 100% pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i el Servei Públic d’Ocupació Estatal. Es tracta d’un programa d’acompanyament, formació i assessorament per tal de millorar la viabilitat dels negocis ja existents de persones treballadores autònomes i impulsar la consolidació, l'enfortiment i la reinvenció del treball autònom.

Per últim, també participem en el programa de Noves mirades al món de l’empresa i l’emprenedoria que vol donar a conèixer el món de l'emprenedoria i de l'empresa als alumnes de 4t d'ESO, 1r de Batxillerat i Cicles formatius de grau mitjà i superior, a través de l’experiència del grup de sèniors de l'ACEB, conformat per exdirectius i exempresaris de la comarca amb una llarga trajectòria professional.