L’ACEB impulsa una xarxa d’empreses de suport en la lluita contra la COVID-19 Destacats

 26 empreses de la comarca del Berguedà formen part del market place empresarial de l’associació i valoren positivament la iniciativa

Des de l'inici del confinament per la pandèmia de la COVID-19 i després de la represa parcial de l'activitat laboral dels serveis no essencials, des de l’Associació comarcal d’empresaris del Berguedà (ACEB), es va detectar entre les empreses del Berguedà la manca d’equips de protecció, seguretat i higiene per protegir als seus treballadors.

Davant aquesta necessitat d'adquirir material de protecció i productes per evitar contagis, moltes empreses, associacions i entitats de la comarca han reconvertit el seu negoci per a fabricar tot tipus de serveis, productes i solucions necessàries per a la seguretat de les persones i lluitar contra la COVID-19.

Des de l’ACEB, amb l’ànim de promoure col·laboracions i projectes conjunts, es va crear una xarxa d’empreses de suport en la lluita contra la COVID-19 que recull diferents iniciatives que s’estan duent a terme actualment a la comarca. L’objectiu d’aquesta plataforma és posar en contacte a empreses que fabriquen i distribueixen material de protecció amb les que en necessiten. Actualment 26 empreses de diferents sectors ja formen part d’aquesta xarxa.

El president de l’ACEB, Josep Maria Serarols, celebra aquestes bones iniciatives i afirma que amb aquest servei “també ajudem a donar visibilitat i difusió a les empreses, associacions, entitats i a tothom que des de la seva posició proveeix serveis, material i equips de protecció i seguretat necessaris per evitar possibles contagis. Són de gran ajuda pels treballadors i les empreses que tornen a obrir progressivament les seves instal·lacions”.

Entre els productes o serveis que apareixen a la xarxa hi trobem mampares de metacrilat de protecció, mascaretes, pantalles de protecció facial, vinils laminats per mantenir a distància de seguretat, càmeres i termòmetres de control de temperatura corporal, cortines enrotllables de protecció transparents o desinfecció de cotxes. 

Les empreses que formen part de la xarxa valoren molt positivament l’acollida que han tingut els seus productes i consideren que la plataforma ha funcionat molt bé principalment gràcies al boca-orella. Totes elles han treballat amb preus molt justos perquè consideren que era el moment d’ajudar.

En aquest sentit, s’han venut més de 120 mampares de metacrilat i 200 de vidre a les comarques del Berguedà, Bages, Vallès Oriental, així com altres punts de Catalunya i també Andorra. Pel que fa a les mascaretes, tant quirúrgiques com higièniques, se n’han venut més de 28.500 unitats a les comarques del Berguedà i el Bages.

Un altre producte amb molta demanda és el gel hidroalcohòlic utilitzat per la neteja i desinfecció de les mans que se n’han venut 450 litres al Berguedà. De fet, també ha tingut molt bona resposta el dispensador de gel hidroalcohòlic que se n’han distribuït més de 900 per tot Espanya, França, Bèlgica i també Egipte.

Per últim, en relació amb les cortines enrotllables per dividir i protegir espais de treball o locals comercials se n’han instal·lat més d’una vintena al Berguedà i Barcelonès.

Per concloure, un 75% de les empreses considera que la plataforma els ha ajudat a incrementar les vendes i creuen que la demanda augmentarà en les pròximes setmanes, ja que començaran a obrir negocis que fins ara estaven tancats i certs productes s’han d’anar renovant.

Tota la relació d’empreses es pot trobar a la pàgina web de l’ACEB (www.aceb.cat) i és oberta a tothom.  Des de l'entitat es recorda que totes aquelles empreses que estiguin treballant per oferir serveis, productes i solucions per lluitar contra la COVID-19 poden posar-se en contacte amb l’ACEB al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o trucant al 93.822.14.04 per fer-ne difusió.