L’ACEB reconeix la feina feta pels serveis sanitaris durant la crisi del Covid-19 en el Fòrum Econòmic de la Catalunya Central Destacats

L’Associació comarcal d’empresaris del Berguedà (ACEB) ha participat aquest migdia, a través del Fòrum Econòmic de la Catalunya Central, en un acte celebrat a la sala SevenSeven de Manresa on s’ha fet un reconeixement de la societat empresarial als més de 3.000 professionals sanitaris que han estat a primera línia combatent contra el Covid-19. L’ACEB és la representant del Berguedà en aquesta organització seguint amb la voluntat de teixir aliances amb altres entitats empresarials del territori i visibilitzar i integrar la comarca del Berguedà dins la Catalunya Central.

Durant l’esdeveniment s’ha visualitzat en primícia el vídeo explicatiu d’aquesta iniciativa protagonitzat per cada un dels tretze agents econòmics que formen el Fòrum i també s’ha mostrat un exemplar de l’element d’agraïment que s’entregarà en els pròxims dies als professionals sanitaris que han estat a primera línia durant aquests mesos. En aquest sentit, s’ha reconegut la tasca de les entitats més representatives de la Catalunya Central com són la Fundació Althaia, la Fundació Sant Andreu Salut i l’Hospital Sant Bernabé de Berga. Representants dels tres centres han volgut traslladar unes paraules d’agraïment a tots els organitzadors.

En representació de l’Hospital Sant Bernabé de Berga han assistit a la trobada la Cap d’Infermeria, Joana Rodríguez, la Directora de Recursos Humans, Mariona Morera, i la Responsable de Comunicació, Betlem Vilaró. En concret, Joana Rodríguez ha volgut agrair especialment les constants mostres de suport i solidaritat rebudes per les empreses del Berguedà que els hi han cedit equips de protecció individual i aliments, així com els diferents donatius rebuts.

El Fòrum de la Catalunya Central va néixer fa 10 anys, com a plataforma d’interrelació entre les institucions, entitats, empreses i personalitats que configuren la societat civil de la Catalunya Central. Les seves trobades consisteixen en sopars-tertúlia on es promou el debat sobre aspectes clau de la nostra societat, com són l'economia, la innovació, les tecnologies, la globalització, la sostenibilitat o l'educació, entre d'altres.

Actualment està integrat per l’Associació Comarcal Empresarial del Berguedà, el Gremi de Constructors i Obres de la Comarca del Bages, el Rotary Club Manresa – Bages, Pimec Catalunya Central, Aijec, la Cambra de Comerç de Manresa, CaixaBank, Dones7, BBVA, Promineria, Funec, la Patronal Metal•lúrgica de la Catalunya Central i Manresa +Comerç.