10 professionals autònoms del Berguedà reben assessorament personalitzat per afavorir la consolidació de la seva activitat a través de l’ACEB

El programa CONSOLIDA’t permet a persones treballadores autònomes gaudir d’un itinerari complert de formació i d’assessorament personalitzat i gratuït durant un any.

Segons dades de l’IDESCAT, el nombre d’autònoms al Berguedà el mes de març de 2019 era de 3.467. El març de 2020, de 3.396. És a dir, en un any s'han perdut 71 professionals autònoms a la comarca. En concret, d’aquests 3.396 autònoms, un 61% pertany al sector de serveis, un 16% a la construcció, un 9% a la indústria i un 14% a l’agricultura.

El col·lectiu d’autònoms és clau i característic de la nostra activitat econòmica i actualment un dels més afectats per la crisi de la Covid-19. Per aquest motiu, aquest mes de maig des de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB), en col·laboració amb la Fundació EMI Manresa i subvencionat al 100% pel departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, hem iniciat el PROGRAMA CONSOLIDA’T de suport a la consolidació, l’enfortiment i la reinvenció del treball autònom. El programa consisteix en un itinerari d’assessorament personalitzat i formació per a la millora de la gestió empresarial per treballar la viabilitat dels negocis ja existents de persones treballadores autònomes, enfortir i garantir-ne la supervivència davant els efectes de la Covid-19. Hi poden participar autònoms, exautònoms i microempreses.

Enguany hi participen 10 professionals autònoms del Berguedà que seran assessorats per persones expertes fins al maig del 2021 i que rebran formació especialitzada en diferents matèries. Les sessions de formació s’estan realitzant íntegrament en modalitat virtual a través de píndoles formatives on es fomenta la interacció dels participants amb el docent i entre els participants afavorint així l’accés a espais de col·laboració i d’intercanvi professional.

En concret, aquest mes de juny es realitzaran les dues sessions formatives obligatòries de 4 hores d’anàlisi del compte de resultats i gestió de la tresoreria. D’altra banda, segons les necessitats i particularitats de cada negoci, s’oferiran altres píndoles formatives centrades en aspectes com gestió econòmica, jurídica i documental, gestió comercial i atenció al client, gestió eficaç del temps, màrqueting digital, creixement personal, comunicació, networking i elaboració de pressupostos.

La situació que viuen actualment molts dels professionals autònoms de la nostra comarca és preocupant, ja que s’està posant en risc una part molt important del teixit empresarial del Berguedà. Aquest itinerari els pot ajudar a accelerar la digitalització dels seus negocis i reactivar així la seva activitat econòmica, molt afectada per la paralització que ha comportat l’esforç per frenar l’expansió de la pandèmia de la Covid-19.

En aquest sentit, el programa ofereix un assessorament personalitzat per identificar la situació i les oportunitats de millora de l’empresa, definint l’estratègia i un pla d’acció específic per assolir els objectius de consolidació del negoci.