L’ACEB lliura als sanitaris de l’Hospital Sant Bernabé les polseres en reconeixement per la feina feta durant la crisi de la Covid-19 Destacats

L’Associació comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB), en representació del Fòrum Econòmic de la Catalunya Central, ha fet entrega aquest migdia de les polseres d'agraïment al personal sanitari de l’Hospital Sant Bernabé de Berga que ha estat a primera línia combatent contra la Covid-19.

Els primers exemplars d'aquestes polseres, 338 al Berguedà, els han lliurat tres pacients que han passat la Covid-19 als professionals que els van tractar. En concret, a les infermeres Meritxell Puig, Marta Calderer i Noemí Torner, a les doctores Mas i Isern i als doctors Del Canto i Balmes. La resta de polseres s’entregaran a la direcció de l’hospital perquè les faci arribar a tots els treballadors.

Per part de l’Associació comarcal d’empresaris del Berguedà hi han assistit el president, Josep Maria Serarols, el vicepresident, Xavier Gual, i Anna Romera, membre de la junta. Tal com ha explicat Serarols, l’ACEB és l’única entitat de la comarca del Berguedà que participa en el Fòrum Econòmic de la Catalunya Central. “Ens hi hem implicat des de fa mig any i estem treballant perquè el Berguedà participi activament en les iniciatives de la Catalunya Central, volem formar-ne part amb totes les conseqüències”.

Les entitats que formen el Fòrum, van començar fa un temps a treballar la idea de fer un reconeixement de la societat civil i empresarial al món professional que, de forma incansable, han lluitat i estan lluitant contra la Covid-19. En aquest sentit, Serarols ha mencionat que les polseres són “un detall carregat de simbolisme” i ha traslladat un “agraïment infinit i permanent” a tot el personal sanitari remarcant que “hi ha molta més gent implicada en la lluita contra la pandèmia”.

D’altra banda, Xènia Isern, Cap d’Anestèsia, ha remarcat que ha estat un acte molt emotiu ja que “ens hem retrobat amb pacients que havíem portat amb els que teníem una relació molt intensa”. La doctora ha explicat que “són pacients que ho han passat molt malament i veure que se n’han sortit és el millor regal que ens podrien haver fet”. Isern també ha volgut agrair a la societat berguedana aquest reconeixement.

En total, s’han fet 3.000 polseres que s’han entregat a l’Hospital Sant Bernabé de Berga, a la Fundació Althaia i a la Fundació Sant Andreu Salut. A cada polsera s’hi pot llegir ‘gràcies’ i s’han fet perquè les portin tots els sanitaris del centre que han lluitat contra la pandèmia. D’altra banda, també s’ha fet entrega d’una placa a la institució sanitària amb el mateix missatge. Els tres actes d’entrega s’han fet de manera simultània als tres hospitals.

A l’acte també hi han assistit representants d’altres entitats de la Catalunya Central que formen part del Fòrum Ecònomic de la Catalunya Central com Josep Roca, en representació del Gremi de Constructors, el president de la Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central, Xavier Perramon, Jose Luís Bermudez i Jordi Giralt del Rotary Club Berguedà, i Meritxell Garcia del BBVA.

En un acte el passat 28 de maig a la sala SevenSeven de Manresa, es va visualitzar en primícia el vídeo explicatiu d’aquesta iniciativa protagonitzat per cada un dels tretze agents econòmics que formen el Fòrum.

El Fòrum de la Catalunya Central va néixer fa 10 anys, com a plataforma d’interrelació entre les institucions, entitats, empreses i personalitats que configuren la societat civil de la Catalunya Central. Les seves trobades consisteixen en sopars-tertúlia on es promou el debat sobre aspectes clau de la nostra societat, com són l'economia, la innovació, les tecnologies, la globalització, la sostenibilitat o l'educació, entre d'altres.

Actualment està integrat per l’Associació Comarcal Empresarial del Berguedà, el Gremi de Constructors i Obres de la Comarca del Bages, el Rotary Club Manresa – Bages, Pimec Catalunya Central, Aijec, la Cambra de Comerç de Manresa, CaixaBank, Dones7, BBVA, Promineria, Funec, la Patronal Metal•lúrgica de la Catalunya Central i Manresa +Comerç.