L'Obra Social La Caixa i l'ACEB col·laboren per l'impuls de la responsabilitat social i sostenible al teixit empresarial

L’entitat bancària dona 5.000 euros a la patronal berguedana per al programa “Socialment Compromesos” que inclourà cinc sessions en línia sobre temes socials i mediambientals per a les empreses

L’Obra Social La Caixa de CaixaBank renova la col·laboració amb l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà. Enguany, l’entitat bancària dona 5.000 euros a la patronal berguedana per a tirar endavant un nou programa: Socialment Compromesos, que busca donar a conèixer, al món empresarial, les possibilitats del compromís social, els seus beneficis i les ajudes existents. A més a més, també pretén millorar les possibilitats d’ocupació dels col·lectius més vulnerables, de les persones en risc d’exclusió social i dels joves d’entre 18 i 29 anys i promoure accions empresarials alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

El donatiu s’ha materialitzat públicament aquest divendres, 26 de març, amb la presència de Joaquim Macià, director d’Institucions de CaixaBank i Josep Maria Serarols, president de l’ACEB. Aquesta és la cinquena col·laboració entre les dues entitats.

En aquesta ocasió, l’ACEB ha proposat un programa de webinars, d’una durada d’entre una i dues hores, sobre temàtiques de l’àmbit social i de l’àmbit de la sostenibilitat i el medi ambient: Feina, malalties mentals i persones amb diversitat funcional; Immigració i treball, èxit per a tothom; L’atur de llarga durada; Treball, l’oportunitat per als joves; i Empresa, sostenibilitat i medi ambient.

L’objectiu d’aquestes sessions és crear un espai de coneixement, debat i reflexió cap a la transformació social i a la vegada, donar visibilitat a una realitat social, agreujada darrerament per la situació sanitària i econòmica ocasionada per la pandèmia de la Covid-19. Una acció que va paral·lela a la Visió de l’ACEB per al desenvolupament econòmic de la comarca, que pretén impulsar el Berguedà en tots els àmbits, i també apel·lant al compromís i la responsabilitat social del teixit empresarial de la comarca. El públic objectiu de les sessions online són empresaris, empresàries i professionals autònoms del Berguedà, però també de comarques veïnes. Així mateix, les sessions són obertes, en general, a aquelles persones i entitats que tinguin interès en cada una de les temàtiques que tracten. L’objectiu és arribar a les 100 persones participants en aquestes sessions.

Per a un major impacte i poder arribar al major nombre d’empreses i autònoms de la comarca, l’ACEB pivotarà un treball conjunt entre les diferents entitats empresarials i econòmiques del territori. Per això, en el desenvolupament de les sessions en streaming es comptarà amb la difusió, promoció, participació i suport de l’Associació d’Agroturisme del Berguedà, l’Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà, l’Associació de Propietaris de Parcel·les del Polígon Industrial La Valldan de Berga i la Federació del Comerç Berguedà.

Donatiu d’ordinadors a Càritas Parroquial Berga

Paral·lelament, l’ACEB ha materialitzat aquest divendres el contracte de lloguer a CaixaBank de 14 ordinadors nous per a l’aula de formació de l’ACEB per poder oferir un millor servei als alumnes que participen en els programes de la patronal berguedana. A més a més, per tancar el cercle i fer palesa a la responsabilitat social de l’ACEB, els ordinadors que fins ara s’utilitzaven, també 14, s’han donat a Càritas Parroquial Berga. Tal com ha explicat la presidenta de l’entitat social, Glòria Simon, aquests ordinadors es destinaran a famílies amb infants amb manca de recursos amb l’objectiu que puguin disposar d’eines que necessiten per a la seva escolarització. A més a més, Simon ha explicat que també es faran servir per al programa de reforç escolar, que a hores d’ara es realitza de manera virtual a causa de la situació de pandèmia. La presidenta de Càritas Berga ha recordat que hi ha moltes famílies que no disposen de recursos digitals.

Josep Maria Serarols, president de l’ACEB, ha felicitat a Càritas la feina que realitza en l’àmbit social a la ciutat i ha encoratjat a altres entitats i també a particulars a cedir ordinadors que ja no utilitzin a col·lectius com Càritas, amb l’objectiu de continuar reduint aquesta escletxa tecnològica existent en la societat més propera.