La comissió ACEB Suma acosta el món empresarial en femení a 121 alumnes de diferents escoles del Berguedà

Amb el cicle de xerrades “Escola i empresa” la comissió vol desmitificar la imatge de l’empresari/ària i mostrar-ne una visió més propera als estudiants de cicle superior de primària

Durant 6 mesos l’ACEB Suma, la comissió d’empresàries i directives integrada a l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà, ha visitat 6 escoles de la comarca per transmetre als alumnes de cicle superior de primària (5è i 6è) una nova imatge de les empreses i l’emprenedoria.

Amb aquesta iniciativa es pretén desmitificar la imatge estereotipada de l’empresari/ària i donar una visió més útil i dinàmica de l’emprenedoria. Cada xerrada té 1 hora i 30 minuts de durada on es posa sobre la taula el resum de l’activitat professional de les ponents, es dona a conèixer les empreses berguedanes i es tracta la representació femenina al món empresarial. D’aquesta manera, es reflexiona també sobre la desigualtat de gènere. A més, les xerrades es dinamitzen proposant un joc per representar les habilitats d’un empresari/ària.

Judith Vinyes, membre de la comissió ACEB Suma i ponent, afirma que “les xerrades del grup de treball del projecte Escola, Dona i Empresa han posat de manifest que encara hi ha una gran feina a fer per eliminar els estereotips respecte a feines d’homes i de dones.” Pel que fa a la coneixença del territori per part de l’alumnat, Vinyes comenta que “hem vist un alt coneixement del concepte empresa dins el món que ens envolta al dia a dia i també cares de sorpresa quan hem ensenyat empreses berguedanes de diferents sectors, com per exemple indústries alimentàries, metal·lúrgiques, enginyeries, tècniques, industrials, i moltes altres. Els i les alumnes han pogut veure que hi ha moltes sortides laborals interessants i que no cal marxar de la comarca. També hem vist que les escoles on hem ofert les sessions són coneixedores de les empreses més importants que hi ha al municipi.”

A més, Vinyes explica que “l’any vinent ja tenim tres escoles en planificació i tres més esperant resposta. És un projecte molt interessant i del qual esperem treure un ampli ventall de visions i conclusions, per més endavant fer un estudi més acurat.”

Les escoles que han participat en el primer cicle de xerrades han estat l’Escola Sant Martí de Puig-Reig, l’Escola Princesa Làscaris de Casserres, l’Escola Gira-sol de Montmajor, l’Escola d’Olvan, l’Escola Xarxa de Berga i l’ Escola Sant Salvador de Sant Jordi de Cercs.

El cicle es va iniciar al febrer d’aquest any i durant el pròxim curs es continuarà visitant les escoles de primària del Berguedà per traslladar les característiques i curiositats del sector empresarial als estudiants.