L’ACEB celebra l’aprovació del Pacte per a la Reactivació Econòmica del Berguedà per part del Consell Comarcal i continuarà treballant per l’execució de les accions plantejades

L’ens comarcal modificarà el pressupost del 2021 per incloure una dotació econòmica de 100.000 euros per la reactivació del Berguedà

L’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà celebra que el plenari del Consell Comarcal del Berguedà hagi aprovat, per unanimitat aquest dimecres, el Pacte per a la Reactivació Econòmica del Berguedà. El llum verd a la proposta suposa la modificació del pressupost del 2021 per incloure una dotació econòmica d’almenys 100.000 euros per començar a treballar en accions concretes per a l’impuls de l’economia comarcal.

Per a l’ACEB aquesta aprovació suposa la culminació de la primera part del full de ruta marcada per la VisióACEB, iniciat la passada tardor, que ara ha passat a convertir-se en aquest nou pacte comarcal conjunt público-privat.

Cal recordar que la patronal berguedana va impulsar una proposta molt concreta i detallada per aconseguir reactivar econòmicament la comarca, un projecte que ha estat liderat per l’ACEB amb l’únic objectiu d’arribar a un consens entre tots els agents públics i privats que en volguessin formar part.

Després de tancar un primer acord amb l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i de presentar les propostes davant del comitè executiu provisional ara fa aproximadament un mes, s’ha instat al Consell Comarcal del Berguedà a aprovar aquest acord amb la intenció de començar a treballar el més aviat possible. “Estem contents que s’hagi visualitzat, de nou, un acord total en la proposta treballada, amb la vinculació de la totalitat del plenari del Consell Comarcal del Berguedà”, ha assegurat el president de l’ACEB, Josep Maria Serarols. “Ho celebrem i des de l’ACEB continuarem estant al costat per treballar, actuar i accelerar tot el que calgui aquest pacte per executar-lo des d’avui mateix”.