Josep Maria Serarols: “Que el Berguedà pugui formar residents de medicina i infermeria als seus centres sanitaris és una molt bona notícia pel teixit sanitari i econòmic de la comarca”

L’ACEB valora molt positivament que l’hospital de Berga i els caps del Berguedà acullin la formació d’estudiants de medicina que poden esdevenir futurs professionals a la comarca

L’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà valora molt positivament que l’Hospital de Berga i els equips d’atenció primària del Berguedà es converteixin en centres docents de futurs professionals de la medicina i la infermeria.

Aquest migdia s’ha anunciat públicament que el centre hospitalari berguedà i els CAP de la comarca (Baix Berguedà i Berga Centre) acolliran, per primera vegada, residents d’infermeria i medicina en l’especialitat familiar i comunitària. La gerent de Salut Catalunya Central-Hospital de Berga i de l’ICS a la Catalunya Central, Anna Forcada, ha explicat que els centres berguedans ja tenen l’acreditació perquè a partir del maig del 2022 puguin acollir els primers residents en Infermeria i Medicina per poder-se formar.

“Que el Berguedà pugui formar residents de medicina i infermeria als seus centres sanitaris és una molt bona notícia pel teixit sanitari i econòmic de la comarca”, ha assegurat el president de l’ACEB, Josep Maria Serarols. El president de la patronal considera que aquest pas és “una aposta de futur per l’atenció dels ciutadans de la comarca, però també per captar nous professionals mèdics que vulguin venir a treballar al Berguedà i que es converteixin en berguedans un cop hagin acabat l’especialitat, sent una oportunitat més pel territori per atraure nous professionals i a la vegada, residents”.

En aquest sentit, Serarols valora molt positivament aquesta nova acreditació perquè permetrà a l’Hospital de Berga disposar de professionals formats sobre els mateixos paràmetres de qualitat dels grans hospitals del territori però en un entorn de proximitat com el del Berguedà. Es tracta d’una mesura, a més a més, per pal·liar la manca de professionals que pateix la comarca, agreujada els darrers anys, amb la dificultat de trobar metges i infermers per treballar a l’Hospital de Berga. Després dels anys de formació, hi haurà l’oportunitat de quedar-se a treballar als centres berguedans, per tant, és una nova finestra d’entrada a la comarca. A banda, també serà una porta d’accés als estudiants de medicina i infermeria berguedans que vulguin formar-se a prop de casa. Els centres sanitaris estaran integrats a la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària Catalunya Central de l’ICS.

Antònia Baraldés, directora assistencial de l’Hospital de Berga, ha recordat que el fet de tenir resident és “històric i una oportunitat d’or” que cal aprofitar com a societat i com a berguedans. En aquest sentit, Serarols ha afegit que més enllà de l’oportunitat pels centres sanitaris, es tracta d’una oportunitat que ha de tenir impacte en el teixit social i econòmic de la comarca, “amb professionals arrelats al territori que seran el futur del Berguedà i l’assentament de professionals que també s’encaminin en l’àmbit de la docència i de la recerca.”