FIRHÀBITAT inicia les activitats formatives a Berga amb el Seminari de mesures ambientals de l’IEB

FIRHÀBITAT inicia les activitats formatives a Berga amb el Seminari de mesures ambientals de l’IEB

El curs, dirigit a especialistes i limitat a nou alumnes, té lloc a Berga (a la casa rural Creu de la Pinya) des d’ahir, 13 de setembre i fins el proper dissabte 18 de setembre. D’aquesta manera el certamen amplia fronteres a d’altres municipis de la comarca, en aquest cas, a la capital berguedana. Aquest programa s’emmarca dins del projecte FIRHÀBITAT, impulsat per l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà.

Tal i com ja s’havia anunciat, FIRHÀBITAT és molt més que una fira d’un cap de setmana i la comissió de treball proposa un programa d’activitats al llarg del curs –de setembre a juny- que inclou formacions, debats i tallers dirigits als professionals i al públic general. A més a més, aquesta tardor s’iniciaran accions d’investigació amb centres de recerca sobre l’àmbit de la bioconstrucció i també es convocaran els Premis Firhàbitat que valoraran els treballs de recerca relacionats amb aquesta temàtica, un certamen dirigit als instituts de la Catalunya Central. (us passem un document adjunt amb dates i informació sobre les activitats programades fins al moment).

Tal i com ha explicat Rosa Prat, responsable de FIRHÀBITAT, “s’ha plantejat un programa d’activitats de setembre a juny, com la durada d’un curs escolar, i que tindrà com a tancament la segona edició de la fira, els 3, 4 i 5 de juny a Avià”. Les activitats seran d’un ampli ventall temàtic, sempre amb la bioconstrucció com a eix central, i abastarà des de formacions, debats, tallers  pràctics, xerrades... tant per a especialistes del sector a xerrades com obertes al públic en general amb l’objectiu d’acostar la bioconstrucció a tothom. “No ens podíem quedar només amb un cap de setmana”, ha explicat.

Durant aquesta setmana a la casa rural Creu de la Pinya hi ha nou alumnes (tres d’ells berguedans) cursant el seminari de mesures ambientals que per primera vegada es realitza en la seva totalitat a Catalunya, i ho fan de la mà dels professors Carles Labèrnia i Silvia de Santos, especialistes de l’IEB. Els responsables de FIRHÀBITAT recorden que és una formació “molt importants a nivell estatal i europeu” i que van dirigits únicament a les persones que han cursat el Màster en Bioconstrucció de l’IEB. Es realitzarà en dues fases: una primera ara al setembre (Camps, ones i radiacions) i una segona del 14 al 22 de març, també a Berga (Contaminants de l’aire i fongs). Els alumnes rebran el títol d’especialistes en mesura ambiental per l’IEB.

Durant aquesta setmana, i dins del curs, també s’ha programat una xerrada oberta al públic en general i en clau col·loquial. Serà el proper divendres 17 de setembre a les 8 del vespre a l’Espai Santa Eulàlia de Gironella sota el títol Dormir bé, viure saludable. Com aconseguir un lloc de descans lliure de radiacions a càrrec de Miguel Martínez de Morentin.