La Taula de la Construcció del Berguedà estrena nom i imatge per adaptar la seva tasca a la realitat del territori que representa Destacats

La comissió de treball de l’ACEB ha iniciat l’any rebatejada com a Taula Berguedana d’Infraestructures i Territori per continuar assessorant sobre temes que afecten el dia a dia de la comarca en l’àmbit d’infraestructures, territori i sostenibilitat

La fins ara Taula de la Construcció, la comissió que treballa sobre temes de territori, urbanisme, infraestructures i sostenibilitat ha començat l’any amb un canvi de nom i d’imatge, amb l’objectiu d’adaptar-se a la nova realitat dels temes que tracta aquest ens que forma part de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà com a comissió de treball. Els debats més urgents del Berguedà estan relacionats amb les infraestructures i la Taula hi té un paper cabdal com a instrument que aglutina i suma diferents experteses i com a consultora tècnica.  Des de fa uns mesos, la comissió ha estrenat nom, i ha passat a anomenar-se Taula Berguedana d’Infraestructures i Territori (TBIT). El canvi també ha anat acompanyat d’una renovació de la seva imatge, adaptada també al nou caire que empren la comissió.

La taula Berguedana d’Infraestructures i Territori de l’ACEB ha iniciat l’any amb la recuperació de la seva activitat amb l’objectiu de tractar temes que afecten a la comarca en l’àmbit de l’urbanisme, territori, infraestructures i sostenibilitat. Aquest gener s’ha fet una reunió amb Berga Comercial per aportar coneixement i treballar l’APEU de Berga (Àrea de Promoció Econòmica Urbana) que l’entitat comercial està impulsant.

Recentment, la taula s’ha reunit també per parlar del projecte de l’estació d’autobusos de Berga. La comissió tècnica considera que caldria fer unes jornades per explicar el projecte de la futura estació prevista a la zona sud de la Rasa dels Molins a la ciutadania i que  l’Ajuntament de Berga hauria d’insistir a la Generalitat perquè s’executés el projecte d’una vegada per totes, i a la vegada, aprofitar la construcció de la nova infraestructura per desenvolupar la zona.

Durant la darrera reunió la taula també va parlar de la seva participació i de l’edició d’enguany de Firhàbitat i de possibles formacions que poden ser d’interès pels professionals del territori en aquest àmbit.

La TBIT la integren una desena de professionals en representació dels col·legis professionals, enginyers, aparelladors, ambientòlegs, constructors, arquitectes, promotors... Actualment està formada per Joan Boixader, enginyer; Queralt Canudas, ambientòloga;  Jordi Claramunt, aparellador; Joan Hernando, enginyer; Rosa Prat, constructora i promotora; Josep Roca, constructor i promotor; Salvador Travesa, arquitecte i  Josep Xoy, arquitecte.