L’ACEB demana al Govern que compleixi amb el compromís d’activar el Polígon d’Olvan Destacats

La patronal celebra l’aprovació de la proposta parlamentària però demana a l’executiu que l’acceleri i la doti de pressupost

L’ACEB celebra l’aprovació de la proposta de resolució parlamentària per l’activació del sòl industrial al Berguedà presentada a la Comissió de Polítiques Digitals i Territori aquest dimecres, a instàncies dels grups parlamentaris d’ERC i Junts per Catalunya.

La patronal berguedana, però, demana al Govern de la Generalitat que s’acceleri el compromís adquirit perquè el desenvolupament del Polígon de Rocarodona d’Olvan sigui una realitat el més aviat possible i evitar més demora.

L’ACEB ha estat treballant per generar consens i fer visible que el Berguedà necessita més sòl industrial de gran format, és per això que la patronal subscriu cadascun dels punts aprovats en aquesta proposta parlamentària que ha de servir perquè abans de la tardor del 2023 s’hagi desenvolupat en la seva totalitat la Fase 1 del Polígon d’Olvan perquè la comarca disposi de més oferta adaptada a les seves necessitats actuals.

Tal i com ja ha denunciat la patronal berguedana en moltes ocasions, diverses empreses han hagut de renunciar a mantenir-se i créixer a la comarca o han descartat instal·lar-s’hi per la manca de sòl industrial adaptat a les seves necessitats; algunes que es poden esperar uns mesos; i d’altres que avui, de manera imminent, tenen la necessitat urgent de disposar d’aquest sòl industrial per no haver de marxar del Berguedà. És per això que l’ACEB espera que el compromís del Govern sigui ferm, ara encara més, després de l’aprovació d’aquesta proposta de resolució i que el 2023 s’hi destini el pressupost necessari per desenvolupar la totalitat de la Fase 1 del Polígon d’Olvan, com a mínim.

 

“Sense la lluita de l’ACEB no estaríem parlant d’això”

La diputada puig-regenca d’ERC, Alba Camps, l’encarregada de presentar el text a la Comissió de Polítiques Digitals i Territori ha destacat la importància que ha tingut l’ACEB per tirar endavant aquesta proposta parlamentària i que el Govern adquireixi aquest compromís i ha recordat la feina que ha fet la patronal de buscar consens i fer visible una necessitat per la comarca i el seu teixit industrial. “Sense la lluita que fa anys que porta fent l’ACEB segurament no estaríem parlant d’això”, ha assegurat Camps i ha recordat que cal continuar treballant perquè el  “Berguedà no sigui una comarca de pas sinó una comarca de pes”.

Per la seva banda, el diputat de Junts per Catalunya, David Saldoni, que també va defensar la proposta, recorda que és bo que s’hagi trobat el “lideratge” de l’Incasòl per fer realitat el desenvolupament del Polígon d’Olvan, que és “d’interès per les empreses locals” però que “pot esdevenir un pol d’atracció per empreses d’altres punts del país que poden trobar en aquesta ubicació el seu creixement”. A més a més, també ha reconegut la tasca de l’ACEB per haver generat un consens i un pla d’acció comarcal per aconseguir una projecció del Berguedà, també a nivell industrial.