Nou alumnes finalitzen el curs de mesures ambientals al Berguedà Destacats

Es tracta de la primera formació completada de la programació anual de Firhàbitat d’enguany

 

Nou alumnes han finalitzat, aquest març, el curs de mesures ambientals que impulsa l’Institut Espanyol de Baubiologie (IEB). Aquest seminari s’ha inclòs dins de la formació anual de Firhàbitat i en el marc del conveni entre l’institut especialitzat i l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà, amb l’objectiu de potenciar i acostar la bioconstrucció al Berguedà, en aquest cas amb una formació específica per a professionals del sector i que ja havien cursat el Màster en Bioconstrucció.

 Durant una setmana, els alumnes d’arreu del territori –entre els quals tres del Berguedà- s’han trobat a la casa rural Creu de la Pinya per realitzar la segona part del Seminari de mesures ambientals que ja van iniciar el mes de setembre al mateix espai. Les sessions d’aquest març han estat de la continuació de la formació, impartida també per Carles Labèrnia i Silvia de Santos, especialistes de l’IEB. Si durant la primera part van treballar aspectes com els camps, les ones i les radiacions, en aquesta segona fase del curs s’han centrat en els contaminants de l’aire i els fongs. En ambdós casos, per especialitzar-se en mesures ambientals en el camp de la bioconstrucció amb una part teòrica però també una important posada en pràctica.

 Aquest seminari ha estat la primera formació completa del curs de Firhàbitat 2022, que presenta una programació extensa amb cursos, debats i xerrades més enllà dels dies de la pròpia fira, que tindrà lloc els 3, 4 i 5 de juny a Avià. Precisament, aquest cap de setmana del 26 i 27 de març, Olvan acull un segon curs, en aquest cas, sobre instal·lacions elèctriques biocompatibles. I el 30 d’abril i 1 de maig, a Cal Rosal, s’impartirà el curs de creació i construcció de cúpules geodèsiques. Tota la programació es pot consultar a www.firhabitat.com.