24 empreses del Berguedà coneixen com optar als ajuts Next Generation en una jornada informativa i d’assessorament a l’ACEB Destacats

La patronal ha organitzat la primera sessió sobre els fons europeus a la comarca amb l’objectiu que es puguin captar el màxim d’ajuts per a projectes d’empreses del Berguedà

La seu de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà ha acollit, aquest dimarts, la primera jornada al Berguedà sobre els ajuts europeus Next Generation. La sessió ha comptat amb la participació de 24 empreses berguedanes que han fet l’acostament a aquesta nova línia ajuts del pla de recuperació per a Europa que té per objectiu transformar els reptes derivats de la pandèmia en una oportunitat per impulsar la transició ecològica i la transformació digital.

No va ser únicament una sessió informativa, sinó que les empreses que ho van voler, van poder exposar el seu cas concret i les seves necessitats per saber si poden optar o no a aquests fons a través d’una reunió directa amb tècnics d’Acció, que fan d’enllaç amb el programa a Catalunya. Ahir van ser presents a Berga tècnics de l’oficina territorial, entre ells, la delegada d’Acció a la Catalunya Central, Laura Sobrevias.

La responsable d’Acció a la Catalunya Central va parlar de l’oportunitat d’aquests fons europeus i de les possibilitats que tenen les empreses per entrar en les diferents convocatòries, exposant les opcions més concretes dirigides al sector empresarial i les eines de les quals disposen per poder-les sol·licitar. A la sessió hi van participar 24 empreses del sector de la indústria manufacturera, d’activitats administratives, de la construcció  i d’hostaleria, entre d’altres. De les 24, una desena van ser petites empreses; cinc, de més de 250 treballadors i la resta, van ser microempreses.

Després de la sessió general per a totes les empreses interessades, els responsables de les activitats que prèviament ja s’havien inscrit van exposar el seu projecte als tècnics d’Acció, amb la voluntat de rebre assessorament i de saber si opten a presentar-se en alguna de les línies dels fons europeus i poder iniciar els passos necessaris per a poder-la demanar. Les empreses interessades van poder demanar assessorament per rebre ajuts en les línies d’innovació, noves tecnologies, digitalització, medi ambient, sostenibilitat i eficiència energètica entre d’altres.

La Generalitat de Catalunya té com a objectiu que bona part d’aquests fons que rebrà l’estat espanyol es puguin aprofitar per al desenvolupament de projectes del territori català, i per la seva banda, l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà, té per objectiu que una part important es destinin al desenvolupament econòmic de la comarca a través de projectes d’empreses del Berguedà.

L’ACEB es mostra satisfeta de la bona acollida de la sessió d’aquesta setmana, la primera que ha unit els empresaris directament amb tècnics per rebre assessorament, i es posa a disposició dels empresaris de la comarca que no van poder-hi assistir per fer d’enllaç amb Acció, que fa de connexió amb el govern espanyol per a la gestió d’aquests fons.