Foment i l’ACEB consideren primordial pel Berguedà tenir més sòl industrial per ser més competitiu Destacats

El president de Foment visita els empresaris del Berguedà per explicar la constitució i el funcionament del nou Consell de Pimes de la patronal catalana

  • El president de la patronal berguedana Josep Maria Serarols ha reclamat la falta de sòl industrial i “la urgència” de construir el Polígon Industrial d’Olvan per assegurar el creixement econòmic del territori.
  • Sánchez Llibre s’ha compromès a treballar per aconseguir que la Generalitat posi a disposició de les empreses el terreny industrial del polígon en el menor temps possible.
  • La presidenta de Fepime Ma. Helena de Felipe ha defensat que amb la integració de Fepime a Foment “es donarà força al teixit empresarial del Berguedà per ser més efectiu i competitiu a l’hora d’afrontar les problemàtiques estructurals i conjunturals que arrossega.

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, i la presidenta de Fepime, Ma. Helena de Felipe, s’han reunit amb el president de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB), Josep Maria Serarols, i amb representants de la seva Junta Directiva per conèixer les principals necessitats de les empreses d’aquest territori, i explicar el procés d’integració de Fepime a Foment, iniciat per reforçar la defensa de la petita i mitjana empresa.

Maria Serarols ha denunciat, per una banda, el tracte que rep el Berguedà per part de les administracions: “Volem ser tractats com una comarca de primera, i no com un territori de pas”. El president de la patronal berguedana ha reclamat que es doni “prioritat a inversions per complementar polítiques d’equilibri territorial”. Per l’altra banda, Serarols ha parlat de la falta de sòl industrial i de “la urgència” de construir el Polígon Industrial d’Olvan per disposar de nous terrenys, donat hi ha empreses a la comarca que volen ampliar les seves instal·lacions i no poden fer-ho.

En aquest sentit, Sánchez Llibre ha coincidit amb Serarols que és important fer pressió perquè hi hagi sòl industrial disponible: “La reindustrialització és vital perquè la comarca sigui més competitiva. I per això calen indústries, calen noves empreses que es puguin instal·lar aquí i cal que les que ja hi són puguin créixer”. El president de Foment s’ha compromès a treballar per aconseguir que la Generalitat posi a disposició de les empreses el terreny industrial del polígon en el menor temps possible.

“Ara mateix el Berguedà juga a Segona Divisió i no és que vulgui jugar a Primera, és que vol jugar la Champions League”, ha dit Sánchez Llibre. Per fer-ho, considera bàsic que les empreses que hi ha tinguin més eines per ser competitives, i la fusió amb Fepime va en aquesta línia.

La presidenta de Fepime ha explicat que aquest procés portarà a la creació d’un consell territorial de pimes, on l’ACEB hi serà present com a representant del Berguedà. Aquest òrgan estarà format per un total de 23 territorials, les quals exposaran les seves inquietuds per traçar conjuntament un pla de treball. Helena de Felipe ha defensat que aquest espai “donarà força al teixit empresarial del Berguedà per ser més efectiu i competitiu a l’hora d’afrontar les problemàtiques estructurals i conjunturals que arrossega”.

Sánchez Llibre també ha destacat que el consell territorial serà un espai que “millorarà la comunicació entre les diferents patronals del territori”. Per últim, ha remarcat que treballarà perquè l’ACEB “es consolidi” com la principal patronal d’empresaris de la comarca en defensa dels autònoms, les empreses petites, mitjanes i familiars.