Una cinquantena de professionals i empreses del sector de la bioconstrucció i l’eficiència energètica es trobaran a Firhàbitat 2022 Destacats

El certamen de referència tindrà lloc a Avià els 3, 4 i 5 de juny amb més activitats i centrada en la salut de l’hàbitat i l’estalvi energètic

Gairebé mig centenar de professionals i empreses del sector de la bioconstrucció i l’eficiència energètica exposaran a Firhàbitat 2022, que tindrà lloc a Avià (Berguedà) el 3, 4 i 5 de juny. El certamen creix en espai i en expositors respecte l’any passat i programa més activitats per als professionals i el públic general. La meitat d’expositors repeteixen i se n’han sumat de nous provinents del Berguedà, la resta de la Catalunya Central, l’Àrea Metropolitana, el Pallars i d’altres punts de Catalunya i l’estat espanyol.

La comissió de Firhàbitat, l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà i l’Ajuntament d’Avià han fet una aposta per fer créixer la programació i trobar temes d’interès tant pels experts del sector com pel públic generalista. És per això que les conferències i  les taules rodones posaran especial èmfasi en com millorar els nostres habitatges perquè siguin més saludables.

Els preparatius de la mostra ja fa dies que han iniciat i gairebé és tot a punt per donar el tret de sortida al certamen oficialment divendres. Aquest dimarts ja s’han iniciat les conferències, com a prèvia al cap de setmana, amb la xerrada a càrrec del president del CAATEEB Celestí Ventura, i dijous, el Konvent de Cal Rosal acollirà el taller de revestiments naturals.

 

Més activitat i exhibicions

Un dels objectius de l’organització ha estat la programació de més exhibicions i activitats per als visitants, a banda de les tres exposicions que hi haurà instal·lades permanents a l’Ateneu d’Avià. Durant els tres dies hi haurà propostes com la construcció i prova de resistència del Pont Arquato, la demostració de tècniques constructives amb terra, el concurs de construcció ràpida en fusta o la demostració de talla artística amb xerrac. A més a més, s’ha organitzat la primera edició del sopar-networking amb expositors, professionals, empresaris i tothom que s’hi vulgui sumar que serà dissabte, a les 9, al Parc del Tossal i comparà amb música en directe.

Firhàbitat tornarà a ser la seu de la trobada d’exalumnes i professors de l’Institut Espanyol de Baubiologie (IEB), entitat que col·labora amb la fira per portar al Berguedà formacions i ponents de referència i també serà escenari, per primer cop, de les Jornades de la Fusta Constructiva que organitza el Gremi de la Fusta i Moble de Catalunya.

El certamen compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, del Consell Comarcal del Berguedà i del Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat, a banda d’una llarga llista de patrocinadors, col·legis oficials, associacions i empreses.    

 

Vista la web: www.firhabitat.com