L’Ajuntament de Berga vol facilitar la substitució de cobertes d’amiant a les empreses del Polígon de la Valldan

L’Associació del Polígon celebra la junta general de socis amb la presència del regidor de l’àrea, Moisès Masanas

 

L’Ajuntament de Berga vol facilitar la substitució de cobertes d’amiant a les empreses del Polígon de la Valldan i a la vegada, incentivar la instal·lació de plaques fotovoltaiques per aconseguir el màxim de benefici i rendiment.

L’Associació del Polígon de la Valldan de Berga ha celebrat, aquest dissabte 13 de gener, la junta general de socis del 2023 que ha comptat amb la participació d’una vintena de persones i la presència de l’alcalde de Berga, Ivan Sànchez i el regidor de Polígon Industrial, Moisès Masanas. També hi ha assistit el president de l’ACEB, Josep Maria Serarols.

El regidor de l’àrea ha anunciat les properes accions que es duran a terme al polígon i algunes que ja s’han iniciat. Una de les voluntats és facilitar als empresaris la renovació de les cobertes amb amiant, tal com marca la llei. Masanas ha detallat quin procés s’ha de realitzar i les subvencions disponibles amb l’objectiu de fer més accessible i el més senzill possible els tràmits. A més, també ha parlat de l’avantatge de substituir les teulades actuals per cobertes de fotovoltaiques, així com les línies de subvenció existents. En els pròxims dies, tècnics de l’Ajuntament de Berga es posaran en contacte amb els interessats i també tindrà lloc una reunió executiva per tractar aquests i d’altres temes.

Per altra banda, s’ha contractat una empresa per estudiar la possibilitat de crear una comunitat energètica al Polígon de la Valldan o una plataforma d’autoconsum compartit segons els interessos dels mateixos empresaris i associats. Aquesta empresa està treballant per determinar quina és la millor solució.

Paral·lelament, el consistori ha explicat que s’augmentaran les hores de la brigada de jardineria del Taller Coloma per treballar al polígon, i també la inclusió dels carrers del polígon en el nou contracte de neteja viària. A més, es detectaran els problemes de barreja d’aigües pluvials amb aigües brutes per demanar a les empreses responsables que actuïn.

El regidor també ha anunciat la nova convocatòria del pla de millora de polígons de la Diputació de Barcelona, a la qual l’Ajuntament de Berga s’hi presentarà per aconseguir una nova subvenció i continuar les obres de renovació iniciades fa uns anys en una primera fase.

La millora de la carretera de Sant Llorenç i el seu pas pel polígon, cada vegada més utilitzada de manera habitual,  també és un tema que hi ha al damunt de la taula i que s’ha plantejat als socis. El govern de Berga pretén actuar-hi per garantir la seguretat del trànsit i assegurar-ne el pas correcte de camions.

Els socis del Polígon de la Valldan han plantejat algunes problemàtiques als responsables municipals i més dedicació del govern cap a les instal·lacions del polígon. Alguns temes són la demanda de la instal·lació de càmeres per la millora de la seguretat, alguns dubtes en la millora de la carretera i el seu pas pel polígon, i també la demanda de pacificar el trànsit i la velocitat en alguns punts del polígon.