L’ACEB forma 350 persones durant el 2023

La patronal manté l’oferta contínua per a la millora de competències i aquest 2024 ja s’ha iniciat el curs de FPO Dual en administració, màrqueting i vendes

L’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà ha tancat el 2023 havent format a 350 persones i amb més de 1.400 hores de classes realitzades. La patronal berguedana continua la seva línia de formació amb l’objectiu d’aportar nous coneixements per al desenvolupament laboral a persones actives així com per oferir noves eines a persones en situació d’atur.

Segons a la gerent de l’ACEB, Neus Piniella, “la formació impartida a l’ACEB dona resposta a necessitats del teixit empresarial i industrial de la comarca i a més, forma part del Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals, fet que facilita i serveix per a l’acreditació de competències.”

Per altra banda, ha afegit, són cursos que permeten “millorar les competències professionals de les persones treballadores que hi assisteixen, i a la vegada, a millorar la projecció professional d’aquestes”. A més a més, en aquest sentit, s’ofereix la possibilitat de fer itineraris formatius de famílies professionals.

Formació 2024

La formació es manté aquest 2024 amb nova oferta planificada, de moment, fins el mes de juny amb cursos com per exemple el de carretoner, el d’emergències i primers auxilis, el de principis bàsics de la intel·ligència emocional o el d’aproximació a la salut mental. A més, enguany s’ha iniciat el curs de Mestratge en construcció tradicional que s’imparteix a través del Gremi de la Bioconstrucció i Sumem Patrimoni  i el nou curs de Formació Professional Ocupacional Dual en administració, màrqueting i vendes. Enguany s’ha escollit aquesta modalitat, ja que el personal administratiu és el més demandat entre les empreses berguedanes sent el perfil que més s’adiu a la tipologia d’activitat de la comarca: petites i mitjanes empreses que busquen personal polivalent en l’àmbit administratiu.

La patronal és l’única entitat promotora de la FPO Dual a la comarca i per tercer any consecutiu ha apostat per oferir aquesta línia per fomentar l’ocupació amb l’objectiu de cobrir les mancances laborals del teixit empresarial de la comarca i oferir noves oportunitats a persones a l’atur per accedir al mercat laboral. Hi participen 13 alumnes i 13 empreses del Berguedà que ja acullen els estudiants en pràctiques amb un contracte laboral d’aprenentatge, mentre també es formen a nivell teòric.

Per altra banda, aquest mes de febrer s’ha iniciat un curs de manteniment mecànic a l’escola Fedac Xarxa de Berga, i un de portes automàtiques a l’EDN de Navàs. Les dues formacions són del sector industrial amb l’objectiu de potenciar aquesta branca al Berguedà i amb la implicació d’agents del territori.

Com en els darrers anys, també s’estan realitzant ja paquets formatius programats conjuntament amb l’UBIC sobre temes relacionats amb el sector comercial, així com d’altres específics de la branca d’hostaleria i turisme, a partir de la demanda d’Hostaleria i Turisme del Berguedà i de l’Associació d’Agroturisme del Berguedà.

Borsa de treball

Una formació de qualitat i encarada a la millora de competències no pot anar deslligada d’una ocupació de qualitat. L’ACEB també continua oferint el servei d’agència de col·locació laboral amb l’objectiu de donar resposta als socis que necessiten cobrir i ampliar llocs de treball. Durant el 2023 l’ACEB va dinamitzar 139 ofertes de treball de les quals se’n té constància que 70 han quedat cobertes. De les ofertes que s’han recollit, una seixantena cercaven operaris especialitzats; cinquantena responien al perfil administratiu i a feines amb titulacions superiors; mentre que feines relacionades amb serveis a les persones se n’han difós una trentena.